Elisa valmistautuu 5G-palveluihin

Elisa alkaa rakentaa syyskuussa 5G-valmiudet kattavan verkon Tampereelle ja lähikuntiin. Hankkeessa nykyiset mobiiliverkon tukiasemien laitteistot korvataan uudemmilla. Verkon rakennustyöt alkavat syyskuussa ja ne valmistuvat ensi vuoden helmikuussa.

Viidennen sukupolven verkkoja ja sen kautta toimivia palveluita kehitetään tällä hetkellä ympäri maailmaa, ja Suomi on yksi 5G-teknologiaa kehittävien maiden edelläkävijöistä. Operaattorit valmistautuvat tuleviin 5G-palveluihin uudistamalla myös nykyisiä tukiasemiaan.

’’Valmius tarkoittaa, että verkkoon voidaan tulevaisuudessa lisätä helposti 5G-palveluiden vaatimia ominaisuuksia kuten moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyet viiveet ja esineiden internetin vaatimia toiminnallisuuksia, Elisan mobiiliverkon palveluista vastaava johtaja Sami Komulainen sanoo.

Elisa testasi jo viime vuonna ensimmäisenä suomalaisoperaattorina tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa. Myös Telialla ja DNA:lla on ollut käytännön teknologiademoja 5G-tason verkkojen toiminnasta. Telian käytössä oli Nokian ja DNA:n Ericssonin 5G-tekniikat.

Nyt rakennettava verkko toimii luontevana alustana myös alueen asukkaille ja yrityksille kehitettäville älykkäille digitaalisille ratkaisuille, joita Elisa on mukana luomassa Tampereen kaupungin Smart Tampere -elinvoimaohjelmassa.

Tampereen alueen digitaalisten palveluiden kehitystä vauhdittaa myös Elisan ja Huawein kesällä tekemä yhteistyösopimus. Sen puitteissa Huawei tuo Tampereelle myös uusimpia älykaupunkiratkaisuja ja -innovaatioita esimerkiksi älyvalaistukseen ja -liikenteeseen sekä älykkäisiin kaupunkipyöriin liittyen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!