Forest & Photonics: Fotoniikka tulee biotalouden avuksi

Fotoniikkaa ja biotaloutta yhdistävä Forest&Photonics järjestetään tänä vuonna Kolin kansallispuistossa 20.-21. syyskuuta. Tapahtumassa esitellään uusia metsäalan fotoniikan sovelluksia sekä pureudutaan robotiikan ja VR/AR-tekniikoiden uusiin mahdollisuuksiin.

Syyskuun Forest&Photonics -tapahtuman esiintyjiksi on varmistettu robotiikan, nelikoptereiden ja virtuaalitodellisuuden teollisista ekosysteemeistä IBM :llä Pohjoismaissa vastaava Patrik Halford.

Tieto Forest Industryn Jaakko Kuusisaari puhuu tulevaisuuden digitaalisista ratkaisuista ja sovelluksista puun ja kuidun hankinnassa.  Uudenlaisia virtuaalilaseja kehittävän Espoolaisen Dispelixin toimitusjohtaja Antti Sunnari (kuvassa) esittelee puheenvuorossaan lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia teollisessa toiminnassa.

Oulussa toimivan hyperspektrikameroita valmistavan Specimin kehitysjohtaja Jouni Jussila puolestaan kertoo tapahtumassa, millaisia hyötyjä hyperspektrikuvaus tuo metsätaloudelle.

Fotoniikan ja metsäteollisuuden yrityksille ja huippututkijoille suunnattu tapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa. Yksi tapahtuman painopisteistä on metsien virtuaalinen mallintaminen fotoniikan avulla.

”Modernin optiikan innovaatiot vaikuttavat metsätalouden koko arvoketjuun. Tulevaisuuteen katsovat yritykset voivat Forest&Photonicsissa nähdä kerralla laajan kirjon uusimpia teknologioita ja niiden mahdollisuuksia”, tapahtumasta vastaava Joensuun Tiedepuiston kehityspäällikkö Juha Purmonen kertoo.

Virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta hyödyntävät sovellukset mahdollistavat tarkan, tehokkaan ja luontoa kunnioittavan metsänhoidon sekä esimerkiksi puuraaka-aineen alkuperän täsmällisen seurannan läpi koko jalostusketjun.

LISÄÄ: Forest&Photonics 2017 (LINKKI)

TAUSTAA: Fotoniikka ja tutkimus

Fotoniikka on valon tuottamiseen, käsittelyyn ja tarkkailuun perustuva modernin optiikan alue. Esimerkiksi virtuaalitodellisuuden ja spektrikuvantamisen sovellukset perustuvat fotoniikan innovaatioihin.

Lukuisten sovellusalueidensa ja erittäin suurten kasvuodotustensa vuoksi fotoniikka on nostettu yhdeksi EU:n avainteknologioista.  Suomen on Tampereen alueen lisäksi Joensuussa fotoniikan yliopistoyksikkö ja yritysekosysteemi.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!