Protopaja esineiden internetille – rahoitus Microsoftilta

Suomeen on perustettu uudenlainen esineiden internetin innoittamana protopaja, jonka tehtävä on tukea startup- ja pk-yrityksiä IoT-tuotteiden kehityksessä. Pajan kautta pyritään konkretisoimaan yritysten IoT-tuoteideoita toimiviksi prototyypiksi.

Espoon Keilalahdessa tänään toimintansa aloittaneen IoT Pajan rooli on toimia ponnahduslautana alkuvaiheen laitekehityksessä. Säätiötyyppisenä IoT-paja tarjoaa vastikkeetta yritysten käyttöön tuotteistamiseen perehtyneen henkilöstönsä ja hyvin varustellun kehityslaboratorion.

Säätiön perustamisen mahdollisti it-jätti Microsoft, joka teki uuteen säätiöön 14 miljoonan dollarin kertaluontoisen investoinnin osana Suomi100-juhlavuotta. Säätiön toiminta on määräaikainen viideksi vuodeksi.

IoT Paja toimii omalla henkilöstöllään ja tukee alan yrityksiä kehitysalustoista riippumatta. IoT Pajan palveluksessa tulee työskentelemään seitsemän henkilön tiimi.

”Meidän tehtävämme on auttaa yrityksiä konkretisoimaan tuoteideansa toimivaksi prototyypiksi”, kertoo säätiön toimitusjohtaja Matti Hellgrén.

Keilaniemessä sijaitsevan laboratorion asiakkaaksi voivat hakea Suomessa toimivat startup- ja pk-yritykset. Mukaan valitut yritykset saavat säätiön laboratoriossa tarvitsemansa laitteet käyttöönsä sovituksi ajaksi. ”Uskomme, että yrityksen ideasta keskusteleminen tiimimme tuotteistamisen, elektroniikan, mekaniikan ja ohjelmistosuunnittelun asiantuntijoiden kanssa auttaa hiomaan ideoista entistäkin parempia”, Hellgrén sanoo.

Tuotekehitystuen lisäksi säätiön tavoitteena on luoda riippumaton IoT-yhteistyöverkosto, jossa yritykset, kaupungit ja oppilaitokset voivat löytää yhteistyökumppaneita. Säätiön antama tuki on vastikkeetonta eikä johda säätiön omistus- tai IPR-sitoumuksiin.

Jatkossa säätiöltä voi mahdollisesti hakea myös rahallista tukea. Sen edellytyksistä ja kriteereistä tulee lisätietoa vuoden 2018 alkupuolella. Säätiön hallituksessa ovat Vesa Leino (pj.), Max Mickelsson (vpj.) ja Juha Putkiranta.

LISÄÄ: IoT Paja (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017