Uusia tuotteita kotiautomaatioon

Elisa tuo amerikkalaisen Nest-yhtiön älykotituotteet operaattorimyyntiin. Valikoimiin kuuluu Nest Labsin älykkäät valvontakamerat, palovaroitin sekä Nest Aware -pilvipalvelu. Järjestelmä toimii myös keskuksena muille älykotilaitteille.

Piilaaksossa Palo Altossa toimiva Nest on älykotiratkaisujen pioneeri, jonka tuotteita myydään 18 maassa ja käytetään jo yli 190 maassa. Yrityksen taustalla on nettijätti Googlea operoiva  Alphabet. Yhtiön tavoite on luoda älykäs koti, joka huolehtii asukkaista ja ympäröivästä maailmasta mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

Uusi Nest Cam IQ kuvaa ympäristöään 4K-tarkkuudella, zoomaa ihmisen havaittuaan lähemmäs 12-kertaisella digitaalizoomilla ja näyttää kirkasta 1080p-teräväpiirtokuvaa. Kamera osaa erottaa ihmiset lemmikkieläimistä, joten se voi lähettää käyttäjälleen ilmoituksia vain silloin, kun kodissa liikkuu joku.

Kameran toimintaa voi laajentaa Nest Aware- tilauksella, jonka avulla kamera oppii tunnistamaan kuvassa liikkuvat ihmiset kasvojen perusteella. Näin käyttäjä voi saada ilmoituksia ystävistä ja perheenjäsenistä sekä esimerkiksi ulko-ovella liikkuvasta tuntemattomasta vieraasta.

HD Talk and Listen -toiminnon avulla älypuhelinsovelluksen kautta voi puhua suoraan ovelle saapuneelle lähetille tai kotiin palanneille koululaisille. Nest Aware -palvelu voi myös taltioida kaikkien kameroiden kuvan jopa 30 päivän ajaksi. Videohistoriasta on mahdollista taltioida videopätkiä esimerkiksi lemmikkieläinten kommelluksia tai tallentaa timelapse-videoita vuodenaikojen vaihtumisesta pihapiirissä.

Nest Protect -palovaroitin havaitsee nopeasti sekä hitaasti kehittyvät tulipalot että näkymättömän hään. Pelkän hälytyksen sijaan se osaa kertoa, missä ongelma on ja lähettää Heads-Up-ennakkovaroituksen älypuhelimeen. Nest-tuotteet puhuvat toisilleen kotiverkon välityksellä, joten jokainen Nest Protect -laite osaa kertoa suomenkielisellä ääniviestillä, esimerkiksi että keittiössä on juuri havaittu savua.

Yhteistoiminta ei rajoitu yksin Nestin omiin laitteisiin, sillä palvelu kytkeytyy saumattomasti myös monien muiden valmistajien älykotilaitteisiin. Yhteensopivuuden tunnistaa Works with Nest -merkinnästä. Elisan lisäksi Nestiä myyvät Pohjoismaissa Elkjop-konsernin liikkeet ja Clas Ohlson.

LISÄÄ: Nest (LINKKI), Elisa (LINKKI). Nest-esimerkkiratkaisuja iFTTT-palvelussa (LINKKI) ja yhteensopivat laitteet (LINKKI).

Kuva: Nestin älylaitevalikoimaa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!