Langaton IoT-moduuli ohjaa katuvalaistusta

Romanialainen Flashnet on kehittänyt maailman ensimmäisen NB-IoT –tekniikkaa hyödyntävän katuvalojen ohjausjärjestelmän. Projektissa käytetään u-Bloxin uusinta SARA-N2-sarjan NB-IoT (LTE Cat NB1) -moduulia.

Flashnetin FRE-220-NB-NB-IoT -ohjainperhe voidaan upottaa useimpiin valaisinrakenteisiin ja mahdollistaa yksittäisen LED-katuvalojen kauko-ohjauksen päälle kytkennän tai himmentämisen. Pilottiprojekti on otettu käyttöön Kreikan Patrasissa OTE (Telekom) -verkossa.

Uusi NB-IoT yhteyskäytäntö soveltuu hyvin juuri alhaisen kaistanleveysvaatimuksen IoT-valaistussovelluksiin.

Flashnet odottaa myyvänsä muutama sata tuhatta valaisinten ohjainta 3-5 vuoden kuluessa erityisesti erilaisiin älykkäiden kaupunkien projekteihin.

Valaistusohjauksessa käytettävä u-bloxin SARA-N2-moduuli on valmistajan mukaan ensimmäinen NB-IoT –moduuli, joka yhdistää erittäin pienen virrankulutuksen laajennettuun lämpötila-alueeseen pienessä LGA (Land Grid Array) -muodossa.

Suomessakin kokeilukäytössä oleva NB-IoT on osa LTE-matkapuhelinstandardien perhettä. Näin IoT-yhteyksiä voidaan NB-IoT-ratkaisuja voidaan tukea nykyisissä LTE-verkoissa kohtuullisen helposti. Kilpailevia IoT-anturiverkkotekniikoita ovat LoRa ja Sigfox, joihin perustuvia verkkoja on jo Suomessa tarjolla.

LISÄÄ: Flashnet (LINKKI), u-Blox (LINKKI), Suomen toimistot (LINKKI) ja Suomen jakelija More Electronics (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017