Norjalaiset tykästyivät suomalaiseen Linux-koneeseen

Norjan suurin huviveneiden valmistaja Askeladden siirtyy käyttämään suomalaisissa Buster-veneissäkin  käytettävää Q-navigointijärjestelmää. Suomessa suunniteltu Linux-näyttötietokone yhdistää kaikki veneen toiminnot yhdelle kosketusnäytölle.

Suomalainen Q-navigointijärjestelmä jatkaa maailmanvalloitustaan Nextfour Solutionin julkistaesssa yhteistyön norjalaisen Askeladdenin kanssa. Q-järjestelmä integroidaan ensimmäisenä Askeladdenin uuteen C83 Cruiser TSI -venemalliin, jossa se nähdään nimellä Askeladden C-Command.

”Etenemme suunnitellusti uuden venevalmistajan kanssa viime kesän onnistuneen julkaisun jälkeen. Askeladden on ensimmäinen lasikuituveneiden valmistaja, jolle Q kustomoidaan, ja olemme kehittäneet heitä varten täysin uusia toiminnallisuuksia”, kertoo Nextfour Solutionsin Niklas Öhman.

Uutuuslaite esiteltiin kesällä 2016 alkuaan BusterQ-nimellä (kuvassa). Askeladdenin uusi venemalli C83 Cruiser TSI ja sille kustomoitu Askeladden C-Command esitellään kuluvalla viikolla Oslon kansainvälisillä Båter i sjøen -venemessuilla.

Nextfourin Q-järjestelmä kilpaili vuosi sitten heti julkaisunsa jälkeen arvostetussa DAME Awards -suunnittelukilpailussa, ja tänä kesänä Digital Forum Finland palkitsi järjestelmän Best Internet-of-Things Service in Finland -palkinnolla.

Yhteistyö jo toisen venevalmistajan kanssa on merkittävä saavutus perinteisten kansainvälisten veneilytarvikevalmistajien hallitsemilla markkinoilla. Nextfourille tämä on kuitenkin vasta alkua lupaa yrityksen Niklas Öhman.

”Voimme paljastaa lisää hyviä uutisia tulevaisuuden yhteistyösuunnitelmistamme ehkä jo loppuvuoden aikana”, lupailee Öhman.

Turkulainen Nextfour kertoi viime maaliskuussa myös yhteistyöstä brittiläisen Raymarinen kanssa veneilylaitteiden integraatioista Q-navigointijärjestelmään. Venevalmistaja Buster on ottanut myös kaikuluotainominaisuudet käyttöön Q-venemikroissaan.

LISÄÄ: Aiemmat Nextfouria koskevat uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!