Robosteam pureutuu tekoälyn johtamiseen

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Robosteam kokoaa lokakuussa robotiikan ja tekoälyn asiantuntijat Helsinkiin. Teknologia17-tapahtuman yhdessä järjestettävässä seminaarissa pohditaan liiketoiminnan näkökulmasta tekoälyn merkitystä johtamiselle.

Seminaarin avauspuheenvuoron ja valtiovallan tervehdyksen pitää 10. lokakuuta liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Valtioneuvosto pitääkin tekoälyä tärkeänä, että Suomen kilpailukyvyn säilyttämiseksi löydetään uusia innovatiivisia ratkaisumalleja.

”Ihmiskunnan suurin keksintö on ajattelevat ja oppivat koneet. Se miten johdamme robottien esiinmarssia, ratkaisee tulevaisuutemme”, kiteyttää seminaarin sisältöä Airo Island ry:n Cristina Andersson.

Kansainvälistä väriä ja menestysreseptejä tapahtumaan tuovat useat huippuasiantuntijat Euroopasta ja Koreasta. Esimerkiksi Veäjän Skolkovon robottiakatemian johtaja Albert Efimov kertoo puheenvuorossaan kuinka julkinen rahoitus auttaa yrittäjiä kehittämään ja markkinoimaan robotiikkaa.

Hollantilainen Monique van der Linde puhuu Helsingissä case-näkökulmasta vuorovaikutteisista roboteista (cooperational robotics) tavallisten ihmisten käytössä Rotterdamissa. Professori Organ Gurel (Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology) puolestaan paljastaa reseptin kuinka Etelä-Koreasta tuli robotiikan ykkösmaa.

Muita puhujia ovat Hease Roboticsin Jade le Maître Ranskasta, Airo Islandin Christina Andersson sekä tanskalainen Marianne Andersen, joka kertoo robotiikan markkinoista ja robotisoidun liiketoiminnan johtamisesta. Seminaarissa on luvassa myös käytännön robottidemoja. Robosteamin näyttelyosuudessa on esillä laajemminkin robotteja ja ohjelmistorobotiikan ratkaisuja.

Teknologia 17 -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.-12.10.2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017