Suomalaisyritykselle palkinto ruiskuvaletusta elektroniikasta

Teknologia-alan markkinatutkija Frost & Sullivan on myöntänyt kempeleläiselle TactoTekille Best Practices -palkinnon ruiskuvaletun elektroniikan innovaatioista. Yrityksen kasvumahdollisuuksia pidetään hyvänä. Lisäksi yritys on laajentamassa Suomen tehdastaan.

TactoTek on kehittänyt patenttisuojatun tekniikka elektronisten komponenttien ruiskuvalamiseen muoviosien sisään. Yritys sai tunnustusta rakenteellisen elektroniikan (IMSE) innovaatioista ja parhaista käytännöistä

“Annamme tunnustuksen TactoTekin kaltaisille yrityksille, jotka osoittavat teknologista edelläkävijyyttä ja kykyä palvella asiakkaitaan paremmin sekä kasvavat toimialallaan keskimääräistä nopeammin’’, sanoo David Frigstad, Frost & Sullivanin hallituksen puheenjohtaja.

Frost & Sullivan arvioi yrityksiä monella kriteerillä mitatessaan teknologisten innovaatioiden markkina-arvoa sekä yritysten kykyä palvella markkinaa laajassa mittakaavassa. “Merkittävien teknologisten innovaatioiden saavuttaminen nykypäivän kilpailuympäristössä ei ole helppoa”, Frigstad painottaa.

Arviointikriteereitä ovat muun muassa vaikutus toimialaan, kohdemarkkinoiden ja soveltuvien käyttökohteiden monipuolisuus, skaalautuvuus massatuotantoon, innovaatioaste sekä asiakashankinta.

“TactoTek saavutti arviointikriteereillämme korkeat tulokset”, toteaa Ranjana Lakshmi Venkatesh Kumar, Frost & Sullivanin markkinatutkija.

TactoTekin IMSE-ratkaisua (kuvassa) voidaan hyödyntää monilla eri toimialalla, kuten autoteollisuudessa, kodinkoneissa, IoT-laitteissa ja puettavassa teknologiassa.

Markkina on nousussa ja toimintaa ollaan laajentamassa.

’’Meillä  on käynnissä useita projekteja kansainvälisten asiakkaiden kanssa, kertoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

TactoTek sai hiljattain 2,5 miljoonaa euroa EU:n Horizon 2020 –tukea ruiskuvaletun elektroniikan massatuotantoon. Yritys julkisti myös yhteistyökumppanuudet Nissha Printing Companyn ja DuPont Electronics and Communicationsin kanssa. Kempeleen tehtaan henkilökunnan määrä on kasvamassa yrityksen Kempeleen tehtaalla vuoden loppuun yli sataan.