Bittiumilta VoIP-militarikännykkä

Oululainen Bittium laajentaa kannettavien militarilaitteiden mallistoaan. Uusin on ensi viikon puolustusalan DSEI-messuilla esiteltävä Tough Comnode. Se soveltuu sotilaan kannettavaksi viestivälineeksi taistelukentällä. Päätelaite täyttää MIL STD -tason ympäristövaatimukset.

Laite tarjoaa taktisen puheverkon SIP-palvelintoiminnot (Session Initiation Protocol) myös kaupallisille VoIP-päätelaitteille sekä mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

Uutuus voi toimia taistelukentällä VoIP-puhelujen lisäksi IP-reitittimenä ja SHDSL-toistimena (Symmetrical High-speed Digital Subscriber Line).  Bittium Tough Comnode -päätelaite on yhteensopiva jo aiemmin esitellyt TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmän, Tough SDR -radioiden ja Tough VoIP -tuotteiden kanssa.

’’Uuden laitteen myötä taktisen tiedonsiirron tuotevalikoimamme laajenee päätelaitteissa ja näin voimme kattaa entistä paremmin koko taistelukentän tarpeet”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Bittiumin uusin päätelaite mahdollistaa langattoman (WLAN & Bluetooth) ja langallisen tiedonsiirron liikkuville joukoille kenttäolosuhteisiin.  Bittium esittelee laitetta 12.-15.9.2017 Lontoossa järjestettävillä puolustusalan DSEI-messuilla.

LISÄÄ: Bittium (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja uutinen SDR-radioista Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!