72 innovaatiota ehdolla Millennium-palkinnon saajaksi

Ensi vuonna jaettavan Millennium-teknologiapalkinnon saajaksi on esitetty 72 innovaatiota ja 105 henkilöä. Eniten ehdokkaita saatiin terveysteknologian ja biolääketieteen sekä materiaali- ja prosessiteknologian aloilta.

Suurin osa nimetyistä innovaatioista tulee Euroopasta, toiseksi eniten Yhdysvalloista. Ehdokkaita nimesivät innokkaimmin yliopistot ja tutkimuslaitokset, mutta yritysten osuus on hienoisessa nousussa.

Nyt nimeäjät aktivoituivat erityisesti Aasiassa, jossa toimivat organisaatiot tekivät kolme kertaa enemmän nimeämisiä kuin edellisellä nimeämiskaudella 2015.

Palkintolautakunta arvioi ehdokkaat ja ehdottaa voittajaa Tekniikan Akatemia TAF:n hallitukselle. Riippumattoman palkintolautakunnan jäsenet edustavat kattavasti teknologian eri osa-alueita.

Palkintolautakunnan uutena puheenjohtajana viime keväänä aloittanut Aalto-yliopiston professori Päivi Törmä odottaa arviointityötä innolla.

Voittaja julkistetaan 22.5.2018, jolloin järjestetään Helsingissä myös palkinnon jakoon liittyvät juhlallisuudet.

TAUSTAA:  Tekniikan Akatemia TAF:n Millennium-teknologiapalkinto on arvoltaan miljoona euroa ja se jaetaan joka toinen vuosi. Palkintoa ei myönnetä elämäntyöstä, vaan sen tarkoituksena on kannustaa palkittavan innovaation jatkotutkimusta ja -kehitystä huipputasolla.

Ensimmäisen Millennium-palkinnon sai World Wide Webin kehittäjä Tim Berners-Lee. Suomalaisista palkinnon on saanut Linuxin kehittäjä Linus Torvalds vuonna 2012.  Millennium-teknologiapalkinnon yhteistyökumppanit ovat Aalto-yliopisto, FIM, Neste, Nokia ja Outotec.

LISÄÄ: Aiemmin palkinnon saaneet (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017