Robotti tuli koodaajan työkaveriksi

Tietotekniikkayhtiö Solteq on hankkinut koodaajilleen uudenlaisen työkaverin. Kiinalainen Rob Ottinen (1) on nimitetty ’Solteqin AI-liiketoiminnan ”rajapintapäälliköksi”. Halutessaan solteqilaiset pääsevät kehittämään robottiin uusia ominaisuuksia.

Malliltaan Solteqin Rob on Qihan Technologies Companyn Sanbot S1 -palvelurobotti. Siihen mahtuu sähkömekaniikan lisäksi mahtuu pari kameraa, kosketusnäyttö, tehokas tietokone ja riittävästi tekoälyä vuorovaikutustilanteisiin.

Robin hankinnassa painottuivat Solteqin tiedotteen mukaan muun muassa keskustelutaidot, kyky tunnistaa kasvoja ja ohjeistaa ihmisiä.

Kiinassa vastaavia robotteja työskentelee asiakkaiden ohjaustehtävissä esimerkiksi terveysasemien vastaanotossa tai kauppojen tuote-esittelypisteillä. Myös Elisa on kokeillut palvelurobotteja toimipisteissään.

Solteqiin Rob saapui tulevaisuuden teknologioihin keskittyvän Future Tech -hautomon ansiosta. Lisäksi yhteistyö kiinalaisen robottivalmistajan kanssa päästää Solteqin kehittäjät käsiksi palvelurobotin operatiiviseen järjestelmään. Näin verkkoyhteyksien kautta voidaan esimerkiksi laajentaa robotin tekoälyä.

LISÄÄ: Sanbot S1 -palvelurobotista rarkempia tietoja (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017