Apple toi yli 1300 euron superkännykän

Apple esitteli eilen uuden huippumallinsa, jonka hinnaksi ilmoitetaan 256 megatavun muistiversiolla 1348 euroa. Uusi X (kymmenen) on tehty lasista, Oled-näytöstä ja sisältää kasvotunnistuksen lisäksi langattoman latauksen.

Juhlavuoden ykkösmalli oli uusi iPhone X, johon on ladattu lähes kaikki viime aikojen uusimmat teknologiat: Oled, kasvotunnistus, erikoiskamerat ja lisätyn todellisuuden AR-tekniikat.  Ja nyt myös integroitu langaton lataus.

Apple juhli eilen iPhone-mallistonsa kymmenvuotispäivää uudessa Steve Jobsin -nimeä kantavassa keskuksessaan Piilaakossa.

Suorittimena on kuuden ytimen 64-bittinen A11 Bionic -piiri, jossa on myös kolmen ytimen grafiikkakiihdytin ja M11-liiketunnistin­prosessori.

Etukameran tarkkuus kasvojentunnistuksella on seitsemän ja takakameran 12 megapikseliä. Paikannus tukee GPS-, Glonass-, Galileo- ja QZSS-satelliitteja.

Uutuus on lasia kummaltakin puolelta. Reuna on terästä. Näytön koko on 5,8 tuumaa, jonka tarkkuus on 2436 x 1125 pikseliä eli 458 pikseliä tuumalla (ppi).

Puhelimen ulkomitat ovat 143,6 x 70,9 x 7,7 mm ja paino 174 grammaa. Vedenpitävyysluokitus on IP67 (IEC-standardi 60529).

Apple julkisti samalla myös kaksi hieman maltillisemmalla tekniikalla varustettua kännykkämallia tuotenumerolla 8 ja 8 plus. Uutta oli myös uusi älykellomalli, jossa datayhteys toimii myös ilman iPhone-kännykkää. Laitteessa on sisäänrakennettu e-sim-ominaisuus.

Kaikissa uutuuskännyköissä on iOS 11 -käyttöjärjestelmäversio. Toimitukset alkavat marraskuun alussa.

LISÄÄ: Applen julkitustilaisuus videolla (LINKKI)

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017