Viestintävirasto: Bluetooth-toteutuksissa vakavia haavoittuvuuksia

Bluetooth-toteutuksista on Viestintäviraston mukaan löytynyt haavoittuvuuksia, joita kutsutaan nimellä BlueBorne. Haavoittuvuudet koskevat Android-, iOS-, Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmiä, joihin ei ole tehty uusinta päivitystä.

Haavoittuvuuteen on jo korjaus kaikissa viimeisimmissä Windows-, iOS-, Linux- ja Android-käyttöjärjestelmäytimen versioissa.  Haavoittuvia ovat niiden päivittämättömät versiot: Android (ennen syyskuun 2017 päivityksiä), Windows (ennen syyskuun 2017 päivityksiä), Applen iOS (versiot ennen 10), Apple TV (ennen 7.2.2.) ja Linux (ennen syyskuun 2017 päivityksiä).

Päivittämättömillä versioilla haavoittuvuudet voivat mahdollistaa komentojen suorittamisen kohdelaitteessa. Hyökkääjä voi suorittaa laitteissa omia komentoja tai varastaa niistä tietoja.

Bluetooth-teknologia on ollut käytössä 2000-luvun alkupuolelta lähtien kännyköissä ja erilaisissa sulautetuissa laitteissa. Teknologiasta vastaavan Bluetooth SIG -organisaation mukaan Bluetoothia käyttäviä laitteita on myyty yli 8,2 miljardia.

LISÄÄ: Viestintäviraston tietopaketti (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!