Elektroniikka nousee – nyt plussaa 10,7 prosenttia

Teollisuuden liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan seitsemän prosenttia vuoden toisella neljänneksellä. Eniten kasvua tuli kemiasta ja pitkään vaikeuksissa rypeneestä  sähkö- ja elektroniikkateollisuudesta.

Liikevaihto kasvoi kaikilla teollisuuden toimialoilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Voimakkainta kasvu oli kemianteollisuudessa, 11,5 prosenttia, sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 10,7 prosenttia ja metalliteollisuudessa, 9,1 prosenttia.

Teollisuuden eri toimialojen liikevaihdon vuosimuutos toisella neljänneksellä edelliseen.

Hitainta liikevaihdon kasvu oli elintarviketeollisuudessa, 1,5 prosenttia, ja metsäteollisuudessa, 3,8 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden kotimaan myynti kasvoi 5,2 prosenttia ja vientiliikevaihto 8,4 prosenttia vuodentakaisesta.

 

Liikevaihdon tippuminen on kääntynyt nousuun. Kuvassa suomalaisen sähkö- ja elektroniikkateollisuuden liikevaihto 2007-2017/6

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!