Pikkukortti tuo paikannuksen IoT-maailmaan

Seeed-kehittäjäyhteisön tuottama Wio Tracker tuo GPS-paikannuksen osaksi esineiden internetiä. Se perustuu Microchipin Cortex-M0+ -mikro-ohjaimeen. Kortista on GPRS:n lisäksi laajennettu LTE-versio.

Pienikokoinen Wireless Input Output (Wio) Tracker mahdollistaa nopeammat GPS-ratkaisut esineiden internettiin (IoT) seuraamaan ja välittämään dataa langattomasti. Käytämmössä Wio Tracker on Arduino-kortti, joka yhdistää langattoman Bluetooth 3.0:n ja GPRS-matkapuhelinyhteyden samalle kortille paikannuksen kanssa. GPRS-ominaisuus tarjoaa riittävän kaistanleveyden vuorovaikutukseen käyttäjän ja laitteen välillä.

Wio Tracker perustuu Microchipin  SAM D21G ARM-mikro-ohjaimeen, jossa on 256 kilotavua flashia ja 32 kilotavua SRAM:ia.  Paikannukseen Wio Trackerissa on tarjolla 99 GNSS-vastaanotinkanavaa.

Kortti tarjoaa normaalin GNSS-paikannuksen lisäksi pienemmän tehonkulutuksen (GLP) tilan. Säästötoiminnolla voidaan vähentää virrankulutusta jopa 40 prosenttia.

Wio Tacker -kortilla on vakiona pienikokoinen Nano SIM/microSD -korttipaikka sekä kuusi Seeed Grove -yhteensopivaa liitäntää, joihin voi kytkeä antureita ja toimilaitteita. Näin tuotekehitys helpottuu entisestäänkin.

Kortista on myös LTE-verkkoa käyttävä versio, joka tukee GPS:n lisäksi muitakin satelliitteja kuten Glonass, Galileo, BeiDou ja QZSS.  LisääM LTE CAT1-uutuuskortista  (LINKKI).

LISÄÄ: Seeed ja Wio Tracker (LINKKI),  Mouserin tuotetieto ja video (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

14.9.2017 Lisätty tiedot LTE-versiosta

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017