Digiturvallisuus ottaa isoja askelia

Digitaaliset turvajärjestelmät kehittyvät isoin askelin. Erityisesti IoT eli älyn lisääminen laitteisiin tulee muuttamaan yritysturvallisuuden ratkaisuja tulevaisuudessa paljon.  Ala kokoontuu Helsinkiin ensi viikolla FinnSec-messuille. Mukana on myös tietoturva-alan Cyber Security Nordic -osuus seminaareineen.

Tulevilla FinnSec-messuilla esitellään uusimpia sähköisiä turvajärjestelmiä. Ne ovat muuttuneet entistä enemmän verkkopohjaisiksi, siirtyneet pilveen ja integroituvat aiempaa tehokkaammin muiden järjestelmien kanssa.

Turvallisuusjärjestelmiä voidaan hallita helposti ja tietoa on saatavilla entistä enemmän. Entistä yksityiskohtaisempi ja monipuolisempi informaatio mahdollistaa oikein tehdyn analysoinnin avulla nykyistä paremmat turvallisuusratkaisut.  Eri järjestelmät myös verkottuvat keskenään.

Tiedot ovat turvallisten yhteyksien ansiosta käytännössä käytössä missä ja milloin vaan. Kaikki tämä tukee yritysten liiketoimintaa ja edistää myös yksilöiden ja yhteisöjen turvallisuutta. IoT-teknologia vaikuttaa tulevaisuudessa erittäin voimakkaasti yhteiskunnan kaikkiin osa-alueisiin.

FinnSec-näytteilleasettajina on sata yritystä. Samanaikaisesti järjestetään myös Cyber Security Nordic -tapahtuma  sekä Kiinteistö- ja Avita-audiovisuaalisuuden messut. Vuonna 2015 usean tapahtuman kokonaisuus keräsi 15 000 vierasta.