Suomalaiselle älyvaatteelle uusi urapolku

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n johdolla haetaan Smart Clothing 2.0 -hankkeessa uusia rakenteita suomalaisille älyvaatteille ja -palveluille. Yhteistyönä kehitetään kansainvälisille markkinoille täysin uusia älytuotteita.

Tekstiileihin ja vaatetukseen voidaan nykytekniikalla integroida vaatteisiin jo antureita ja elektroniikkaa. Ne mahdollistavat jo reaaliaikaisen monitoroinnin, toiminnallisen älykkään säädön ja erilaisia palvelukonsepteja.

Smart Clothing 2.0 -hankkeessa pyritään tunnistamaan erilaisia loppukäyttäjien tarpeita ja uusimpia teknologisia mahdollisuuksia. Tämä auttaa kehittämään tiiviissä yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien yritysten ja organisaatioiden kanssa uusia tuote- ja palvelukonsepteja.

”Olemme organisoimassa kunnianhimoista älyvaatetuksen yhteistyöverkostoa suomalaisen erityisosaamisen kaupallistamiseksi voimakkaassa kasvussa oleville kansallisille ja kansainvälisille markkinoille”, kertoo hankkeen vetäjä, johtava tutkija Pekka Tuomaala VTT:ltä.

Yritysten ja VTT:n lisäksi mukana on Työterveyslaitos. Pelastusopisto on mukana asiantuntijaroolissa kommentoimassa älyvaatetusta ja erilaisia palvelukonsepteja, esimerkiksi onnettomuustilanteiden hälytyksiin liittyvissä asioissa.

Hankkeessa on mukana viisi yritystä: Suunto, Inkron, Reima, Savox ja Wind Controller.  Niistä esimerkiksi Inkron kehittää painettavan elektroniikan ratkaisuja tekstiileihin.

”Smart Clothing 2.0 -hankkeessa kansallisella keihäänkärkirahoituksella tuetaan koko toimialan yhteistyön syventämistä sekä tasoitetaan yritysten polkua vahvassa kasvussa oleville kansainvälisille älyvaatetuksen markkinoille”, kertoo asiantuntija Jouko Salo Tekesistä, joka on hankkeen päärahoittaja.

Smart Clothing 2.0 -hanke alkoi kesäkuussa 2017 ja päättyy joulukuussa 2018.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017