Nokia saa lisää lisenssimaksuja

Nokian ja LG Electronicsin välisessä patenttikiistassa on saatu päätös välimiesmenettelyllä. Siinä korealaisyhtiö joutuu maksamaan Nokialle myös aikaisempiin kausiin kohdistuvan osuuden. Summat selviävät Nokian kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksessa.

Payenttiriidan välimiesmenettelyn ratkaisua ja lisenssisopimusta koskevat tarkemmat yksityiskohdat ovat Nokian tiedotteen mukaan luottamuksellisia. Nokia kertoo tulouttavansa sopimuksen tuottoja vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Sopimuksen voimassaoloaikana odotetaan myös muita lisätuloja.

Kansainvälisen kauppakamarin kansainvälinen välitystuomioistuin (The International Court of Arbitration of the International Chamber of Commerce) ontehnyt päätöksen Nokian ja LG Electronicsin välisessä molempia osapuolia sitovassa välimiesmenettelyssä.

Kesäkuussa 2015 julkistetun mukaisesti yhtiöt olivat sopineet, että älypuhelimiin liittyvää Nokia Technologiesin patenttilisenssiä koskevien rojaltikorvausten suuruus määräytyy välimiesmenettelyn perusteella.

Patenttitulot ovat Nokialle entistä tärkeämpiä ja laajeneva alue. Yhtiön patenttisalkku on varsin laaja. Patenttibisnes todistaa myös miksi tutkimukseen ja tuotekehitykseen kannattaa panostaa.

”Näemme jatkossakin uusia lisensointimahdollisuuksia sekä mobiiliviestintä- että muilla markkinoilla”. sanoi Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona.

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017