Palomuuri GPS-vastaanottimille

GPS-satelliitin signaaliin perustuvissa järjestelmissä voi olla tietoturvariski.  Varsinkin vanhemmat GPS-vastaanottimet ovat alttiita ulkoisille häiriöille ja signaaliväärennöksille. Siksi niissä voidaan tarvita kuvan Microsemin tyylinen erikoispalomuuri.

Yhdysvaltalaiseen GPS-satelliittien signaaleja käytetään paikannuksen lisäksi tarkkaan ajastukseen tietoliikenne- ja teollisuusjärjestelmissä. GPS-signaalilla voidaan luoda tarkkoja ns. aikaleimoja rahoituspalveluissa, tele- ja energiaverskoissa.

Siksi ei ole ihme, että GPS-signaalin väärentäminen nähdään vakavana turvallisuusriskinä.Varsinkin kun GPS-signaalia on nykytekniikalla varsin helppoa väärentää, mutta väärän signaalin erottamien oikeasta on hankalaa.

Amerikkalainen Microsemi on kehittänyt GPS-signaalin suojaamiseen erikoispalomuurin. Microsemin BlueSky suodattaa GPS-signaalin reaaliaikaisesti ennen sen päätymistä varsinaiseen GPS-vastaanottimeen.

Suodatuksessa GPS-signaalista pyritään poistamaan niin tahalliset että satunnaiset poikkeamat. Tämä luo turvallisen esteen häiriöitä ja väärennöksiä vastaan ​​ja estää tapahtumien vaikutuksen GPS-vastaanottimessa ja loppukäyttäjän järjestelmään.

GPS -palomuuri sisältää laajan valikoiman tietojen validointisääntöjä, jotka perustuvat todellisiin, eläviin taivaan GPS-uhkiin, sekä tahallisiin että tahattomiin.

Ohjelmiston pitämiseksi ajan tasalla Microsemi lupaa seurata jatkuvasti GPS-signaalin manipulointia, mukaan lukien huijausuhkat, häiritsevät hyökkäykset ja ilmakehän toiminta. Palomuuri voidaan päivittää etäyhteyden avulla käyttämällä Microsemin TimePictra -hallintajärjestelmää.

BlueSky GPS -palomuuriratkaisu kytketään GPS-antennin ja kiinteän GPS-vastaanottimen väliin.  Laite käsittelee suoran GPS-antennisignaalia niin järjestelmä ei vaadi uutta kaapelointia tai muuta muutosta olemassa oleviin antenniasennuksiin.  GPS -palomuuri sisältää myös ethernet-liitännän etäohjaukseen ja valvontaan. Konfigrointia varten on web-pohjainen käyttöliittymä.

Microsemi tarjoaa BlueSky GPS –palomuuriohjausratkaisun esiversioita saataville, mutta lopullinen versio on vasta tulossa vuoden lopulla.

LISÄÄ: Microsemi (LINKKI ja tuotetieto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017