Suomalainen innovaatioalusta pääsi esille – P4.0-malli kiinnosti

Tampere oli kutsuttu ensimmäisenä suomalaiskaupunkina mukaan vajaan kolmenkymmenen maailman keskeisen innovaatiokaupungin huippufoorumiin Kanadan Montrealiin.  Erityistä huomiota sai suomalaisen tutkimusyhteisö Dimeccin P4.0-innovaatiojärjestelmä.

Tamperetta edusti tilaisuudessa delegaatio, johon kuuluivat Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntin ja Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmalan lisäksi Tampereen teknillisen yliopiston dekaani Heli Harrikari, VTT:n tutkimusjohtaja Kalle Kantola, Demolan toimitusjohtaja Ville Kairamo sekä Pirkanmaan Liiton erityisasiantuntija Harri Kuusela.

Dimecc Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala esitteli Suomen teollisuuden kehittämää P4.0-innovaatiojärjestelmää. Se on jo aiemmin hyväksytty Euroopan komission korkean tason suosituksiin. Dimecc itse on sekä tuotos-panos-suhteessa (ROI) että hallintokuluiltaan Euroopan tehokkain innovoija.

”Luonnollisesti toivomme, että tätä julkisen ja yksityisen sektorin Public-Private-Partnership-mallia laajennetaan erityisesti Suomessa vielä tällä neljännellä P:llä eli People – siitä P4.0 yhdistettynä neljänteen teolliseen eli digitaaliseen vallankumoukseen, joka 4.0 nimellä tunnetaan – mutta mukavaahan se kansainvälinenkin kiinnostus on”, toteaa puheenvuoron Montrealissa käyttänyt Dimeccin Harri Kulmala.

”One Sea -tutkimusohjelma, jossa suomalaiset ja kansainväliset huippuyritykset kehittävät autonomista meriliikennettä eli muun muassa itseohjautuvia laivoja, on mainio esimerkki uraauurtavasta avauksesta älyliikenteen saralla’’, taustoittaa Kulmala. Siinäkin P4.0 on vahvasti mukana, sillä Suomen länsirannikolle ollaan avaamassa itseohjautuvien laivojen kokeilualuetta, joka on avoin kaikille.

Kolmipäiväinen High Level Forum 2017 päättyy Montrealissa tiistai-iltana.

Kuva: ”Ihmiset pitää saada mukaan innovointiin myös ohi organisaatiorajojen”, aktivoi Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmala esityksessään Montrealissa. Kuva: Aleksi Jäntti.

LISÄÄ: Dimecc (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017