Oululaisyritys avitti vastamelunappien syntymistä

Oululainen suunnittelutalo PehuTec auttoi kempeleläistä QuietOnia vastamelu-korvatulppien konseptoinnissa sekä mekaniikka- ja elektroniikkasuunnittelussa. Lisäksi yritys oli mukana tuotteen tuotantoon saattamisessa ja jatkokehityksessä.

Pienikokoisen vastamelu-korvakuulokkeen tuotekehitysprosessi oli Pehutecin mukaan erityisesti vaativaa tuotteen pienen muotoilun vuoksi. Pienen tilaan piti mahduttaa varsin suuri määrä tekniikkaa.

’’Vastamelukuuloke oli äärimmäisen innostava hanke. Suunnittelijamme pohtivat etenkin sitä, miten minimaaliseen tilaan saadaan mahdutettua paljon tekniikkaa alhaisella virrankulutuksella, PehuTecin tekniikkapäällikkö Ari Lajunen kertoo.

QuietOnin tuote yhdistelee normaalista korvatulpasta poiketen passiivista äänenvaimennusta ja aktiivista vastameluteknologiaa hiljaisuuden luomiseksi.

Aktiivinen vastameluteknologia vaimentaa erityisesti matalien taajuuksien ääniä, kuten lentokoneen matkustamomelua. Vastamelukuuloke on jo markkinoilla, muun muassa Verkkokauppa.com myy sitä noin 180 euron hinnalla.

Tuotteen tuotekehitys jatkuu. Tarkoituksena on esimerkiksi laajentaa asiakaskuntaa uudenlaisille käyttäjäryhmille ja markkinoille.

’’Kysyntää on runsaasti myös Japanissa’’, kertoo oululaisen QuietOnin perustaja Janne Kyllönen.

Kuva: QuietOn

TAUSTAA:  Pohjoisen yritykset kehittivät yhdessä

Oululainen PehuTec on terveys- ja langattomaan teknologiaan keskittynyt yritys, joka osallistuu vahvasti myös kognitiivisten 5G- ja radioverkkojen laajoihin tutkimushankkeisiin. Yrityksen liikevaihto arvioidaan tällä tilikaudella noin kolme miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on Oulun lisäksi kolmella muulla paikkakunnalla yhteensä 50.

Kempeleläinen QuietOn kehittää elektronisia korvanappeja, joiden luvataan vaimentavan matalatkin taajuudet. Yhtiö keräsi viime vuonna Kaleva-lehden mukaan joukkorahoituspalvelu Indiegogossa yli miljoonan dollarin rahoituksen ennakkotilauksina. Yrityksen perustajilla on Nokia-taustaa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017