Suomi sopi patenteista Kiinan kanssa

Patentti- ja rekisterihallitus PRH vahvistaa yhteistyötään Kiinan patenttiviraston kanssa. Sopimus sisältää muiden muassa virastojen välisen tiedon ja asiantuntemuksen vaihdon sekä nopeutetun patenttikäsittelyn virastojen kesken.

Suomen patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ja Kiinan patenttivirasto (SIPO) allekirjoittivat yhteistyösopimuksen eilen 26. syyskuuta 2017. Allekirjoittaja oli Kiinan patenttivirasto SIPO:n pääjohtaja Shen Changyun,

Sopimus avulla suomalaiset ja kiinalaiset patenttitutkijat esimerkiksi vierailevevat toinen toistensa virastoissa ja yhdenmukaistavat tutkimustyötä. Molemmat lupaavat järjestää myös seminaareja ja levittää yhteisvoimin patenttitietoa.

Sopimus sisältää PPH (Patent Prosecution Highway) -yhteistyön jatkamisen. Sopimus solmittiin ensimmäisen kerran vuonna 2012.  PPH-sopimus tarjoaa patentinhakijoille nopeamman ja tehokkaamman vaihtoehdon saada ensimmäistä hakemusta vastaava patentti myönnetyksi toisessa virastossa.

LISÄÄ:  PPH-sopimus (LINKKI)

Kuvituskuva: Huawei

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!