Tasavallan tietokone on jo retroa – kirja ja uusi kone

Vuonna 1982 Yhdysvalloissa toimiva Commodore julkaisi kotimikron nimeltä Commodore 64. Suomessa ”Kuusnelosta” alettiin kutsua Tasavallan tietokoneeksi, sillä konetta myytiin asukaslukuun suhteutettuna täällä enemmän kuin missään muualla maailmassa. Nyt retro-mikrosta on tehty historiikki. Ja myyntiin on ainakin Englannissa tulossa myös uusi Commodore 64 mini -versio.

Commodoren 64 oli jatkoa suositulle Vic-20-tietokoneelle. Paremmalla tekniikalla varustettu piskuinen kotimikro on jättänyt jälkensä kaikkiin 80-luvun tietokoneharrastajiin.

Commadore 64 on luonut omalta osaltaan pohjan suomalaiselle it- ja peliosaamiselle.  Moni IT- ja elektroniikka-alalla oleva on tehnyt ensimmäiset koodit Commadore 64:lla.

Koneella on yhä edelleen oma harrastajakuntansa, mutta uusi Commodore 64 -– Tasavallan tietokone -kirja kiinnostaa varmaan muitakin vuosikymmenien takaisesta tietototekniikasta kiinnostuneita.

Kirjan on tehnyt Juho Kuorikoski ja kustantanut Minerva. ISBN/EAN-numero on 9789523125094. Sivuja kirjassa on 250 ja koko 172 x 220 mm. Mukana on myös kuvaliite.

LISÄÄ: Minerva (LINKKI) ja Uusi Commore 64 mini-tietokone (LINKKI)

Päivitetty Commodore 64 -miniversiolla 29.9.2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!