Tekoäly tuli silmänpohjamittaukseen – oululaisyritykseltä kamera

Oululainen silmänpohjakameroita ja järjestelmiä valmistava Optomed esitteli tänään kädessäpidettävän uuden silmänpohjakameran ja tekoälyyn pohjautuvan verkkopalvelunsa.

Oululaisyritys on kehittänyt myös tekoälyyn perustuvan reaaliaikaisen ja automaattisen ohjelmistoratkaisun ns. diabeettisen retinopatian seulontaan.

Tekoälypohjainen Avenue analysoi silmänpohjakuvat automaattisesti ja antaa välittömästi helposti ymmärrettävät tulokset, mikäli potilaalla on kohonnut riski sairastua diabeettiseen retinopatiaan.

Avenue sisältää myös silmälääkärin integroidun etälausuntopalvelun, jota voidaan käyttää monilla yleisimmillä silmänpohjakameroilla – ei pelkästään Optomedin valmistamilla.

Optomedin Aurora-silmänpohjakamera on yrityksen mukaan ensimmäinen kädessä pidettävä laite, jossa on 50 asteen näkökenttä, neljän tuuman värinäyttö ja uusi käyttäjäystävällinen käyttöliittymä.

Optomed aloittaa uuden kameran toimitukset valituilla markkinoilla vuoden 2018 alusta. Tekoälysovellus Optomed Avenue on jo saatavilla Euroopassa.

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017