Näin muotoiluala näkee digitaalisuuden – näyttely ja seminaari

Käyttäjäkokemus ajaa muotoilua ja teknologiaa lähemmäksi toisiaan Käyttäjäkokemuksen kasvava merkitys kannustaa muotoilijoita ja digitaalisten ratkaisujen kehittäjiä entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Designmuseolla on näyttely ja ensi viikolla alan osaajat kokoontuvat Muotoilu loves teknologia -seminaariin.

Muotoiluala elää parhaillaan suurta murroskautta. Muotoilun käyttö laajenee yhä uusille toimialueille, kuten palveluiden, työprosessien ja yritysten liiketoiminnan muotoiluun.

’’Yritykset eivät menesty ilman onnistunutta käyttökokemusta, jonka luomisessa muotoilijoilla on käyttäjälähtöisen suunnittelun ammattilaisina tärkeä tehtävä”, sanoo Teollisuustaiteen Liitto Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen.

Ornamo on koonnut suomalaisia muotoilu- ja teknologia-alojen yhteistyönä syntyneitä innovaatioita Helsingin Designmuseolle. Esillä on satavuotiasta Suomea juhlistava näyttely Enter and Encounter – Kutsu huomiseen luo visioita tulevaisuuden muotoilusta.

Näyttelyn päätösseminaarissa ensiviikon keskiviikkona 11.10. kuullaan puheenvuoroja nousevilta aloilta: keinoäly, ruoantuotanto, vesiteknologia, liikenne ja hyvinvointi.

Muotoilu loves Teknologia -seminaarissa pääsee ääneen esimerkiksi palvelumuotoilotoimisto Hellon, jonka työssä palvelumuotoilua kehitetään keinoälyn avulla.

Työstä tulevat kertomaan Hellonin Niko Reunanen ja Ornamo-palkinnon 2017 voittaja Mikko Koivisto.

Korumuotoilun ja teknologian yhdistämisestä valottaa seminaarissa ŌURA Ring, jossa älysormus-Ōura mittaa ja analysoi käyttäjänsä palautumista, unen laatua ja päivittäistä aktiivisuutta.

LISÄÄ: Muotoilu@teknologia (LINKKI)

TAUSTAA: Paljon uutta tehtävää digimaailmassa

Digitaalisuus muuttaa muotoilualan työtä ja alan ansaintamalleja. Ornamon vuoden 2017 toimialatutkimuksesta selviää, että muutos nähdään muotoilualan sisällä myönteisessä valossa.

Suuri enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että digitaalisuus on suuri mahdollisuus muotoilun liiketoiminnalle. Yli 60 arvioi, että digitaalisuus tulee muuttamaan muotoilualan yrittäjyyttä huomattavasti.

Ornamon aiempaa laajempi toimialatutkimus kertoo myönteisen vireen jatkumisesta muotoilualalla. Tutkimuksen tulokset julkaistaan marraskuussa 2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!