Ikea hankki lisää tuulivoimaa – 13 turbiinia

Ikean rahoittama tuulipuiston uudistus- ja laajennusprojekti on valmistunut Kemissä ja puiston 13 turbiinia siirtyneet huonekalujätin omistukseen. Voimala tuottamaa sähköä käytetään Tornion lisäksi kaikkiin muihinkin Suomen tavaratalojen tarpeisiin.

Ikean Kemin tuulipuiston 13 tehokasta tuuliturbiinia tuottavat energiaa vuosittain noin 160 GWh:n verran, mikä vastaa yhden pienen kaupungin energiankulutusta. Tämä on yli kaksinkertainen määrä Ajoksen vanhaan tuulipuistoon verrattuna.

Kemin Ajoksessa sijaitsevan aiemman tuulipuiston on korvattu kymmenellä maalle ja keinosaarille rakennetulla aiempaa tehokkaammalla turbiinilla. Lisäksi maalle rakennettiin kolme kokonaan uutta turbiinia.

Ikea-konsernilla on maailmanlaajuinen tavoite tulla vuoteen 2020 mennessä energiaomavaraiseksi, eli tuottaa enemmän uusiutuvaa energiaa kuin mitä se kuluttaa kaikissa toiminnoissaan.

Yrityksellä on tällä hetkellä ympäri maailmaa yhteensä 415 toiminnassa tai rakenteilla olevaa tuulivoimaturbiinia sekä 730 000 Ikean tavaratalojen ja varastojen päälle asennettua aurinkopaneelia.