Teknologiamessut panostaa virtuaalimaailmaan – myös videoyhteys

Huomenna tiistaina Helsingissä alkavilla Teknologiamessuilla on esillä tuotteiden lisäksi tulevaisuuden teknologioita kuten IoT-tekniikkaa, Big Dataa ja AR- ja virtuaalitekniikkaa. Esimerkiksi Valmetin osastolla on lisättyä todellisuutta hyödyntävä huoltosovellus. Tiistaiaamuna tapahtumaa voi seurata myös verkkovideona.

Teknologiatpahtumassa on mukana  Automaatio, Elkom, Hydrauliikka&Pneumatiikka, Levytyö, MecaTec, Robosteam ja Kunnossapito sekä LOGYiSCM (11.-12.10.)  Kaikkiaan tapahtumassa on yli 400 näytteilleasettajaa. Mukana on laajalti elektroniikkaa,automaatiota, koneenrakennusta ja teollisuuden kunnossapitoa.

Uusiteknologia-lehden syyskuun 2/2017-numerossa on listattuna tapahtuman näytteilleasettajat ja tiedot seminaariannista. Lue tästä lisää (LINKKI).

Tiistaina alkavilla messuilla voi kokeilla myös lisättyä todellisuutta. Yksi paikka on automaatiovalmistaja Beckhoffin lisätyn todellisuuden tuotepolku, jonka avulla osastokävijä saa lisätietoja esilläolevista tuotteista.

Lisätty todellisuus toimii Messukeskuksessa Immersal Messukeskus –sovelluksella, jonka voi ladata Androidille tai iOS:lle niiden sovelluskaupasta. Lisätty AR-todellisuus  liittää tietokonegrafiikalla tuotetut virtuaalikuvat ja -esineet osaksi kameran antamaa reaaliaikaista kuvaa osastosta.

Valmetin osastolla on tiistaina 10.10 esillä uusin virtuaalitekniikka. Yritys demoaa Microsoftin HoloLens-silmikkoon perustuvaa huoltosovellusta. Yhdistetty todellisuus ja virtuaalitodellisuus ovat osa yrityksen teollisen internetin ratkaisuja.

Näyttelyhallissa on osastojen lisäksi kaikkiaan kolme seminaarilavaa: Teknologia Plaza-, innovaatio- ja Robosteam-lavat. Lisäksi kongressiosuudessa järjestetään Elektroniikan ja tietotekniikan seuran Teknologia Forum.

Messuhallissa järjestetään myös näytteilleasettajien omia pienimuotoisempia tietoiskuesityksiä ja demoja. Esimerkiksi Rohde & Schwarz tarjoaa päivittäin kello 14.00 tietoiskun IoT- ja mobiililaitteiden turvallisuudesta. Lisää IoT-maailman tietoturvasta voi hakea myös oululaisen Tosiboxin osastolta. Muut näytteilleasettajien tapahtumat on listattuna Teknologia-messujen nettisivun seminaarit-linkin alle.

Helsingin kaupunki järjestää tiistaina 10.10 Teknologia-messujen yhdessä Pietarin kaupungin kanssa suomalais-venäläisten yritysten Partneriaat-foorumin. Lisäksi torstaina 12.10 Arrow järjestää kongressisiivessä  pilvipalveluihin ja IoT-maaimaan painottuva Cloud Summit-seminaarin.

Messuilla jaetaan tiistaina uusi Suomen Messusäätiön 10 000 euron Teknologia-palkinto merkittävästä innovatiivisesta ratkaisusta teknologian alalla. Palkinnon jakotilaisuus alkaa 10.10 Teknologia Plazalla kello 13.00.

Tapahtumaan on luvattu myössuora videoyhteys (LINKKI), joka alkaa tiistainaina 10.10. klo 9.00.

LISÄÄ: Teknologia17 (LINKKI), näytteilleasettajat (LINKKI), seminaarit (LINKKI) ja hallien 6 ja 7 osastokartta (LINKKI). Lisää messuista ja seminaaritarjonnasta löytyy Uusiteknologian syyskuun 2/2017-numeron ennakkoartikkelista (LINKKI).
Kuva: Valmet

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017