Suomen vienti kasvaa vauhdilla – elokuussa +18 %

Suomen tavaraviennin arvo oli elokuussa Tullin ennakkotilaston mukaan hieman yli 4,7 miljardia euroa, jossa on 18 prosenttia kasvua viime vuodesta. Tammi-elokuun yhteenlaskettu viennin arvo kasvoi 16 prosenttia viime vuoteen nähden.  Henkilöautojen viennin kasvu oli viime kuukausien tapaan erittäin jyrkkää.

Autojen lisäksi lähes kaikkien muiden merkittävien tavararyhmien viennin arvon kasvu jatkui elokuussa. Tosin koneiden ja laitteiden, metsäteollisuuden tuotteiden ja metallien viennin kasvu oli hitaampaa.

Vienti lähes kaikkiin suurimpiin kauppakumppaneihin kasvoi elokuussa. Ainoastaan vienti Yhdysvaltoihin ja Isoon-Britanniaan laski hieman. Jyrkintä viennin kasvu oli Saksaan ja Alankomaihin.  Vienti EU-maihin nousi elokuussa 21 prosenttia. Tammi-elokuussa vienti EU-maihin kasvoi 17 prosenttia.

Myös tuonti nousi elokuussa yhdeksän prosenttia viime vuodesta ja oli arvoltaan lähes 4,9 miljardia. Kauppatase oli elokuussa 150 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi-elokuulle kauppataseen vajetta on tilastoitu lähes 1,4 miljardia euroa, kun vuosi sitten alijäämää oli lähes kaksi miljardia euroa tammi-elokuussa.

Kuvituskuva: Valmet Automotive