IoT-muotoilu saa nostoa – Vincit osti Linja Designin

Ohjelmistotalo Vincit vahvistaa teollisuuden palvelumuotoiluosaamistaan ostamalla helsinkiläisen Linja Design Oy:n liiketoiminnan. ’’Vahvistamme tällä siirrolla design-osaamistamme ja otamme ennen kaikkea harppauksen IoT-designin saralla’’, sanoo Vincitin Mikko Kuitunen.

Linja Design on kymmenen henkilöä Helsingissä ja Tampereella työllistävä digitaalisen muotoilun talo. Yritys suunnittelee digitaalisia tuotteita ja palveluita teollisuudelle, muun muassa ABB:lle, Airbusille ja metsäkonevalmistaja Ponsselle.

Viime keväänä muotoilumarkkina menivät Linja Designin perustaja-vetäjän Eljas Perheentuvan mukaan koko lailla uusiksi, kun iso osa palvelumuotoilun toimijoista yhdistyi ohjelmistoyhtiöiden kanssa.

”Linjalla on pitkäaikaista kokemusta teknologiateollisuuden toimialasta sekä merkittäviä teollisuuden asiakkaita, joille pystymme tarjoamaan laajemminkin Vincitin palveluita”, perusteli liiketoimintakauppaa Vincitin Kuitunen tiedotteessaan.

Kauppahinnaksi ilmoitettiin 0,9 miljoonaa euroa ja mahdolliseksi lisäkauppahinnaksi enintään 0,6 miljoonaa euroa.

Kuvituskuva: Vincit tekee kehitystyötä esimerkiksi lääketieteellisiin laitteisiin.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!