Ericsson vähentää Suomesta – ei tutkimuksesta

Ericsson aikoo vähentää maailmanlaajuisen tehostustoimien kautta myös Suomesta.  Vähennykset voivat koskettaa yhtiön mukaan Suomessa yhteensä 80 henkilöä. Vähennyksien ulkopuolelle jäävät tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö.

Suunnitellut toimenpiteet ovat osa Ericssonintoisen kvartaalin tulosjulkistuksen yhteydessä ilmoitettuja tehostettuja säästösuunnitelmia. Toimilla tavoitellaan tiedotteen mukaan kymmenen miljardin Ruotsin kruunun säästöjä vuoden 2018 puoleen väliin mennessä.

Puolet säästöistä on suunniteltu saavutettavaksi palveluiden toimituksesta ja puolet yrityksen yleisistä kuluista. Samassa yhteydessä Ericsson ilmoitti, että tutkimus- ja tuotekehitykseen panostetaan globaalisti aikaisempaa enemmän. Se on linjassa tutkimustoiminnan rajaamisessa Suomen yt-neuvotteluiden ulkopuolelle.

Tällä hetkellä yrityksen palveluksessa on noin 800 henkilöä, joista pääosa työskentelee Kirkkonummella. Suomessa Ericssonin tutkimustoiminnan pääpaino on tietoturvassa, mobiiliviestinnässä ja IoT:ssä.