Intel tuo salaukseen FPGA-kiiihdyttimen

Intel tarjoaa Alteran FPGA-piiriosaamista tulevaisuuden IoT- ja datakeskusten laiteratkaisuihin. FPGA-SoC-piirit sopivat esimerkiksi IoT-yhdyskäytävän toteuttamiseen. Uutta EPID-identiteettiä tukevat myös Amazonin, Googlen ja Microsoftin pilvipalvelut.

IoT-laitteiden tietoturva on suurin haaste teknologia yleistymiselle. Monetkaan 8- tai 16-bittiset prosessoreissa ei ole yksinään riittävästi laskentatehoa yleisesti tunnettujen hyvien salausmenetelmien toteuttamiseen.

Niissä salaus voidaan vain laitteeseen tai lähiverkkoon sijoitetun salauksesta huolehtivan yhdyskäytävän avulla. Toisena ratkaisumallina on yrittää kehittää turvallisia uusia salaustekniikoita, jotka vaativat vähemmän laskentatehoa.

Intel tekee yhteisttyötä SecureRF-nimisen yrityksen kanssa kvanttitason autentikointi- ja tietosuojaratkaisujen kehittämiseksi. Perustana on Fpga-piirit, joiden avulla SecureRF:n luvataan toimivan jopa 60 kertaa tehokkaampia kuin perinteiset ECC-ratkaisut.

FPGA-pohjainen toteutus kuluttaa Intelin mukaan jopa 140 kertaa vähemmän energiaa ja pystyvän silti toimimaan kaikkia tällä hetkellä tunnetuja hyökkäystekniikoita vastaan.

Oman ratkaisun kehittämiseen SecureRF:sta on tarjolla kehityspaketti, joka koostuu SDK:n Cyclone V System-on-Chip (SoC) FPGA-piiristä ja DE10-Nano-kehityskortista.

Uuden FPGA-rautaratkaisujen lisäksi Intel käynnisti salauksen hallintaan Secure Device Onboard-palvelun. Se automatisoi ja mahdollistaa jopa tuhansien IoT-laitteiden tietoturvahallinnan.

Intel SDO-palveluun käyttöön otettava laite rekisteröityy automaattisesti hallintapilveen kun siihen on kytketty sähkö ja Internet-yhteys.

Intelin lisäksi Infineon, Microchip ja Cypress Semiconductor tarjoavat EPID-identiteettikapasiteetin laitteistoihinsa. Myös Wind River, Googlen, Amazonin, Microsoftin pilvipalvelut tukevat uutta tekniikkaa. Niihin Intel tarjoaa myös FPGA-pohjaisia laitteistokiihdyttimiä.

Kuva: Intelin ohjelmoitava kiihdytyskortti Intel Arria 10 GX FPGA on saatavina näytteinä ja volyymitoimituksiin ensi vuoden alkupuoliskolla. Ratkaisu on yhteensopiva Intelin Xeon-suorittimien, joita käyttää muun muassa Dell EMC-ratkaisuissaan.

LISÄÄ: Intel (LINKKI), FPGA-kiihdytys (LINKKI), Arria 10 PCI-kortti (LINKKI) SecureRF (LINKKI), Intelin SDO (LINKKI) ja Intel DE10-nano board -korrti ja salaus (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017