Turvatuille etäyhteyksille ohjelmistoavain

Oululainen Tosibox on kehittänyt etäyhteyksiin ohjelmistopohjaisen SoftKey-turva-avaimen. Jatkossa tarvitaan vain yksi fyysinen Master-avain, sillä Tosiboxin  SoftKey vastaa toiminnaltaan aliavainta ja on hallittavissa fyysisen Master-avaimen kautta.

Uuden ratkaisun avulla voidaan toteuttaa etäyhteydet, jotka palvelevat esimerkiksi hajautettujen tuotantojärjestelmien hallintaa ja ylläpitoa. Tyypillisiä sovelluskohteita ovat esimerkiksi kiinteistöautomaatio, energia- ja vesihuolto sekä teollisuuden prosessit.

”Jatkossa asiakkaat eivät välttämättä enää tarvitse fyysisiä aliavaimia, mikä entisestään nopeuttaa yhteyksien luomista ja laajentaa kytkettävien laitteiden valikoimaa”, sanoo Tosiboxin toimitusjohtaja Tero Lepistö .

Uusi Tosiboxin SoftKey toimii samalla Key -ohjelmistolla, jota käytetään myös fyysisen avainlaitteen kanssa. Ohjelmistopohjaisen avaimen sarjoitus ja käyttö tapahtuu samojen käytäntöjen kautta kuin fyysisen avaimen. Avainta ei esimerkiksi voi kopioida toiselle koneelle. Myös käyttäjän autentikointi tapahtuu aina kaksivaiheisesti.

Uusi tuote tulee saataville vielä tämän vuoden aikana.

LISÄÄ: Tosibox (LINKKI)

Kuvituskuva: Tosiboxin fyysisen SoftKey-laitteen lisäksi tarjolle tulee ohjelmistopohjainen ratkaisu.