Jyväskylään uusi innovaatiokeskus läpimurtoteknologioille

IBM ja Jyväskylän yliopisto perustavat läpimurtoteknologioihin pohjautuvan innovaatioyksikön IT-tiedekuntaan. Uuden yksikön tutkimus- ja koulutusaiheita tulevat olemaan kyberturvallisuus, IoT, tekoäly, kognitiivinen analyysi, lohkoketju, virtuaalitodellisuus, robotiikka ja kvanttilaskenta.

Jyväskylän yliopiston ja IBM:n yhteistyö alkoi jo kaksi vuotta sitten IBM Academic Initiative -ohjelman puitteissa. Yhteistyö laajentui vuonna 2016 Tekes-rahoitteisiin Value from Publich Health Data with Cognitive Computing – ja Watson Health Cloud Finland -hankkeisiin.

”Yhteistyö IBM:n kanssa on sujunut erinomaisesti ja IBM Watson -tekoälyteknologiaan on tutustunut jo yli 300 opiskelijaa”, kertoo It-tiedekunnan dekaani Pekka Neittaanmäki.

”Ja laajeneva yhteistyö tuo merkittävän lisän IT-tiedekunnan koulutus- ja tutkimustoimintaan’’, lupaa yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Innovaatioyksikkö yhdistää tiedemaailman, toimiala- ja tutkimusekosysteemit, vakuuttaa myös Maarit Palo, yhteiskunta- ja yliopistosuhteiden johtaja, IBM Suomi.

Aloituskuva: IBM

Kuvassa Jyväskylän yliopiston Watson kehitystiimin jäseniä ja keskellä IBM:n Maarit Palo ja Jyväskylän yliopiston Pekka Neittaanmäki.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017