Teknologia17: Teollisen internetin digiloikka toi innovaatiopalkinnon

Eforan digiloikka -projekti on voittanut Kunnossapitoyhdistys Promaintin Suomen Messusäätiön yritysinnovaatiopalkinnon vuonna 2017. Efora palkittiin teollisen internetin johdonmukaisesta soveltamisesta ja ratkaisuista. Palkinto jaettiin Teknologia17 –messujen yhteydessä.

Palkinnon myöntämisen perusteluissa mainittiin, että ratkaisu yhdistää monia erillisiä innovaatioita ja se on käytännön toiminnassa. Promaintin hallituksen jäsen Timo Jatila sekä Suomen Messusäätiön puolesta Tomi Niemi.

Eforan puolesta palkinnon vastaanottivat kunnossapitoasentaja (kuvassa vasemmalta) projektipäällikkö Antti Kymäläinen, kehitysjohtaja Veijo Pitkäniemi, projektipäällikkö Harri Pöllänen, kunnossapitoinsinööri Pekka Silvennoinen  ja kunnossapitoasentaja Kari Kekäläinen.

Keskeiset ratkaisut, joilla Efora on uudistanut prosessejaan viimeksi kuluneen runsaan vuoden aikana, ovat raportointialusta Rapsa, mobiilikäyttöliittymä Välkky, materiaalinhallintajärjestelmä Agilon sekä alihankinnan toiminnanohjauspalvelu Site Manager.

Efora Oy on Stora Enson tytäryhtiö ja vastaa kunnossapidosta konsernin tehtailla Imatralla, Heinolassa, Uimaharjussa, Varkaudessa, Oulussa ja Veitsiluodossa sekä Honkalahden, Kiteen, Uimaharjun ja Varkauden sahoilla

Kuva: Suomen messut / Heikki Jokinen