Kontillinen litium-kennoja – sähkövarastoksi

Aurinko- ja tuulivoiman tuottaman energian määrä lisääntyy ja samalla tarvitaan uusia sähköntallennuskeinoja. Nyt tarjolle tulee saksalainen Testvoltin litium-kennoihin perustuvat sähkövarastot. Niitä on tarjolla kehikkokoosta kokonaisiin kontteihin.

Espoolainen Solar Factory on sopinut saksalaisen Tesvolt GmbH:n kanssa yrityksille suunnattujen sähkövarastojen myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Jo ennestääm espoolaisyritys edustaa myös kuluttajille suunnattuja pienempiä sonnenBatterie energiavarastoja sekä aurinkosähköjärjestelmiä.

Saksalaisen Testvoltin sähkövarastojen koko alkaa 50 kilowattitunnista ja ne ovat laajennettavissa useisiin megawattitunteihin asti. Akkukennot tekee Samsungin SDI:ltä  ja ne perustuvat litium NMC-seokseen  (nikkeli-mangaani-koboltti). Myös invertterit tulevat Samsungilta.

Tarjolla on kehikkoversioiden lisäksi myös sähkövarastokontteja. TPS-konttiratkaisut on suunniteltu megawattituntiluokkaan ja haastaviin olosuhteisiin on-grid, off-grid ja varavoimaympäristöissä. TS low voltage-järjestelmät tarjoavat on-grid, off-grid ja varavoima mahdollisuudet. TS HV 70 high voltage järjestelmät tarjoavat mahdollisuuden säätää yrityksen kulutusta korkeissa kulutuspiikeissä on-grid ympäristössä.

Tesvoltin sähkövarastojen C-arvo on vakiona yksi eli koko kapasiteetti voidaan purkaa tai ladata yhden tunnin aikana. Tämä mahdollistaa sähkövaraston erinomaisen toiminnan myös reservimarkkinoilla.

Kaikkia akkukennoja valvotaan reaaliaikaisesti ja niiden lataustasoa säädetään jatkuvasti optimaalisen toiminnan takaamiseksi. Laitteet räätälöidään asiakkaan kulutusprofiilin ja tuotannon sekä muiden erityistarpeiden mukaisesti. Odotetuksi käyttöiäksi ilmoitetaan 30 vuotta.

LISÄÄ: Tesvolt GmbH (LINKKI) ja Solar Factory Oy (LINKKI)