Suomi vauhdittaa tekoälyn hyödyntämistä

Viime viikon lopulla Eurooppa-neuvosto käsitteli Brysselissä puolustusta, digitaalisen Euroopan kehittämistä ja muuttoliikettä. Kokouksessa pääministeri Sipilä esitti, että EU:lle luotaisiin tekoälystrategia.

”Suomea kiinnostaa esimerkiksi kyberyhteistyön syventäminen, miehittämättömät ilma-alukset, satelliittiyhteistyö ja meriturvallisuuteen liittyvät kysymykset kuten esimerkiksi tilannekuvan jakaminen”, pääministeri Sipilä kertoi.

Kuva: Anne Sjöholm, Valtioneuvoston kanslia

Suomen aloitteesta neuvoston päätelmiin kirjattiin, että Euroopan komissio valmistelee lähikuukausina, miten EU voisi edetä parhaiten tekoälyn hyödyntämisessä.

”Meidän on aloitettava tämä työ heti. Euroopalla ei ole varaa menettää parhaita ideoita kilpailijoille ja muille markkinoille”, pääministeri Sipilä sanoi.

Hänen mukaansa EU-tason yhteiset toimenpiteet voisivat olla esimerkiksi koulutusta, rahoitusta ja vain tarkkaan harkittua säätelyä.

”Tekoälyn hyödyntämisessäkin on oleellista, että saamme rakennettua toimivat digitaaliset sisämarkkinat”, sanoi pääministeri Sipilä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017