Video: Tekoälyseminaarin kaikki esitykset katsottavissa

Maailmantalous perustuu yhä enemmän dataan, alustoihin ja tekoälyyn. Suurimmat menestystarinat, kuten Amazon, Google ja Facebook, on rakennettu näistä elementeistä. Nyt Suomi haluaa mukaan kasvuun. Finlandia-talolla järjetestettävän tekoälyseminaarin esitykset ovat katsottavissa nettivideona.

Työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvosto ja Tekes järjestävät tänään 23.10.2017 Finlandia-talolla tapahtuman, jossa käsitellään tekoälyn, alustatalouden, lohkoketjuteknologian ja robotiikan mahdollisuuksia Suomen elinkeinoelämälle.

Tapahtuman avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Puolen päivän tilaisuus kerää yhteen 1 200 osallistujaa 500:stä suomalaisesta yrityksestä ja tutkimuslaitoksesta sekä valtiovallan ylintä johtoa.

Taustalla on hallituksen kärkiohjelma, jossa haetaan kasvua alustataloudesta ja tekoälystä. Varsinkin kun Suomella uskotaan olevan kaikki mahdollisuudet olla suunnannäyttäjä. Meillä on useita edelläkävijäyrityksiä sekä ainutlaatuista yhteistyötä yritysten, tutkimuslaitosten ja julkisten organisaatioiden kesken.

Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen esittelee Finlandia-talolla alustatalouden tiekartan.

Tapahtumassa esitellään uusi alustatalouden tiekartta sekä elinkeinoministeri Mika Lintilän toukokuussa käynnistämän tekoälytyön välitulokset. Ne esittelee Nokia-taustainen Pekka Ala-Pietilä (aloituskuvassa).

Tilaisuudessa käsitellään digitaalista terveyttä, liikenteen automatisoituminen ja rahoitusalan digitalisoitumista sekä teollisuuden tuotannon ja arvonluonnin tulevaisuutta.

Tapahtumassa Tekesin pääjohtaja kertoo uuden Business Finlandin mahdollisuuksista uuden kasvun kiihdyttäjänä. Tapahtumassa kuullaan myös pääministeri Juha Sipilän tervehdys ja liikenneministeri Anne Bernerin näkemyksiä liikennealan näkymistä.

Tapahtumassa julkistetaan tuore selvitys: Suomen tekoälyaika – Suomi tekoälyn soveltamisen kärkimaaksi: Tavoite ja toimenpidesuositukset. Muutamat Suomessa toimivat yritykset ovat eturintamassa uudistamassa tuotteitaan, palveluitaan ja liiketoimintamallejaan tekoälyn ja robotiikan avulla.

Nyt tarvitaan selvityksen mukaan hallituksen, elinkeinoelämän, tutkimuslaitosten ja koulutuksen järjestäjien ja esimerkiksi kaupunkien yhteisiä toimenpiteitä, jotta Suomi saadaan edelläkävijöiden nopeammalle kellotaajuudelle.

Päivän ohjelmassa on toimialakohtaista verkottumista sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja tiennäyttäjä-organisaatioilta. Lavalle nousevat muun muassa Matti E. Lehtonen, Sinikka Salo, Sauli Eloranta, Reijo Karhinen, Olli Rehn, Mika Vehviläinen ja Pekka Soini.

LISÄÄ: 

Lisätty kuvat ja tieto video-osuuksista 23.10.2017 kello 13.41, päivitämme uutista…

LISÄÄ: Tilaisuuden ohjelma (LINKKI) ja videoidut esitykset  (LINKKI), digitaalisen alustatalouden tiekartasto” -raportti (pdf), VTT:n 23.5.2017 julkistettu tekoälyraportti (LINKKI) sekä aiemmat Uusiteknologia.fi:n tekoälyyn liittyvät uutiset (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017