Tekesin ja Finpron yhdistäminen etenee

Valtioneuvosto antoi tänään esityksen laiksi Business Finlandista, joka kokoaa yhteen kaikki nykyiset Finpron ja Tekesin innovaatiorahoitukseen, kansainvälistymiseen ja viennin edistämiseen, Suomeen suuntautuvien ulkomaisten investointien sekä matkailun edistämiseen liittyvät palvelut.

Lain tarkoituksena on luoda valtakunnallinen toimija, joka selkeyttää ja yksinkertaistaa yrityksille tarjottavia julkisia kansainvälistymispalveluja sekä tukee kansainvälistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä sekä maakunnallisia kasvupalveluita.

Uudella toimijalla olisi palveluksessaan noin 600 henkilöä, lähes 40 toimipistettä ulkomailla sekä toimipisteet jatkossa 18 maakunnassa Suomessa.

Tekesin pääjohtaja Pekka Soini tulee jatkamaan myös uuden perustettavan Business Finlandin pääjohtajana lain tultua hyväksyttyä. Soini työskentelee tiiviisti Business Finlandin muutosjohtokunnan puheenjohtajan Pertti Korhosen kanssa.

Hallituksen esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandista sekä Business Finland -nimisestä valtion kokonaan omistamasta osakeyhtiöstä.  Uusi rahoituskeskus vastaa strategisesta johtamisesta ja viranomaistehtävistä, esimerkiksi rahoituspäätöksistä. Yhtiö keskittyisi asiakaspalveluun.

Uusi Business Finland voisi aloittaa jo ensi vuoden alusta lain tultua voimaan. Hallitus linjasi uuden toimijan perustamisesta maaliskuussa 2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017