Vaisala osti konenäkö- ja tekoälyosaamista

Vaisala on ostanut lappeenrantalaisen konenäköön erikoistuneen Vionice Oy:n. Kauppa on jatkumo Vaisalan Weather and Environment -liiketoiminta-alueen strategialle, jossa se tavoittelee kasvun kiihdyttämistä yritysostojen kautta. Konenäkö voi hyödyntää myös autojen kännykkäkameroita.

Vaisala aikoo hyödyntää Vionicen tiimin osaamista sekä olemassa olevaa konenäköalustaa kehittämällä uutta innovatiivista tarjontaa laajemmin Vaisalan Weather and Environmentin asiakassegmentteihin.

Yrityskaupan myötä Vaisala jatkaa myös Vionicen kehittämän tuoteportfolion myyntiä globaalisti rautatie- ja tieasiakkailleen. Yhtiön konenäköalgoritmit mahdollistavat mm. automatisoidun liikennemerkkien kartoituksen, teiden kaistamerkintäanalyysin sekä kuoppien ja halkeamien paikantamisen.

’’Lähdemme Vionice tiimin kanssa luomaan tie- ja rautatietoimialalle globaalisti seuraavan sukupolven konenäkö- ja tekoälyratkaisuja tuomalla kamerapohjaista sensorointia ja älykkäitä algoritmeja helppokäyttöisellä alustalla”, sanoo Weather and Environment -liiketoiminta-alueen johtaja Jarkko Sairanen.

Vionicen toiminta perustuu Lappeenrannan teknillisen yliopiston konenäön ja hahmontunnistuksen laboratoriossa tehtyyn tutkimusosaamiseen. Yrityksen kahdeksan konenäön osaajaa siirtyvät kaupan myötä Vaisalassa.

”Konenäkö ja tekoälyn käyttö on kiihtyvällä tahdilla mullistamassa tekemistä kaikilla toimialoilla. Vionice tuo erinomaista osaamista ja valmiita ensimmäisiä tuotteita Vaisalaan tällä saralla’’, Sairanen sanoo.

Kuva: Kuvan tuottaminen konenäön raaka-aineeksi voidaan toteuttaa älypuhelimella. Tiedot sovelluksesta siirtyvät automaattisesti pilvipalveluun. Valokuvaaja: Jetro Matilainen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017