Tekoälykoulutusta ohjelmistokehittäjille

Digiyhtiö Solita käynnistää ohjelmistokehittäjille tekoälyosaamisen koulutusohjelman. Tavoitteena on löytää kokeneita ohjelmistokehittäjiä tai -arkkitehtejä, jotka haluavat oppia työn ohessa koneoppimista ja tekoälyä.

Koulutusohjelman aikana kehittäjät työskentelevät Solitalla sen yksityisen tai julkisen sektorin asiakkaiden palveluhankkeissa. Tulevaisuudessa ohjelmistokehittäjät ovat mukana rakentamassa ihmisen ja koneiden yhteistä älyä hyödyntäviä palveluita kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille sekä valtioille.

Machine Learning Engineering -niminen AI-oppimisohjelma kestää 12 kuukautta, ja siihen voi hakea mukaan marraskuun loppuun saakka. Koulutusohjelmassa opiskellaan työajalla hands-on-luennoilla, harjoitustehtävissä ja yhteisissä harjoitusten purkutilaisuuksissa. Tarjolla on myös mentoreita yli 650 ohjelmistokehityksen, analytiikan, integraatioiden, coachaamisen, operoinnin, palvelumuotoilun ja design-ammattilaisen yhteisöstä.

Ohjelman aikana työskennellään Solitalla vakituisessa työsuhteessa asiakkaan projektitiimissä. Tiimillä on vapaus määritellä itse tilanteeseen soveltuvat työkalut ja työskentelytavat. Yleisimpiä käytössä olevia datatyökaluja ovat Machine Learning- ja AI-algoritmit, datan käsittely ja visualisointi sekä data-arkkitehtuuri ja työkalut.

Koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat mm. analyysityövälineet ja niiden valinta, koneoppimisalgoritmit, datan visualisointi Data Sciencen näkökulmasta, dataratkaisuiden arkkitehtuuri, datan integrointi, pilvityökalut dataratkaisuissa, hajautettu laskenta, suosittelujärjestelmät, tekstinlouhinta ja symbolinen laskenta.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017