Akkukeksintö toi voiton – haastaa litium-akut

Tämän vuoden KasvuOpen-kisan voitti startup-yrityksistä helsinkiläinen BroadBit Batteries, joka kehittää metallisia natriumakkuja. Jo toimivien yritysten sarjan voitto meni kempeleläiselle Volterille, joka kehittää puuhakekäyttöisiä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksia.

Eilen Jyväskylän Kasvu Open Karnevaalissa voittoon yltäneiden BroadBit Batteriesin ja Volterin lisäksi lisäksi kunniamaininnan Start again -sarjassa saivat puhdistustekniikkaa kehittävä Snowek Oy Kuopiosta ja terveysteknologiaa kehittävä Neuro Event Labs Tampereelta.

Voittajat valikoituivat 100 finalistista. Finalistien joukko on puolestaan seuloutunut vuoden mittaan yli 839 Kasvu Openiin kasvusuunnitelmansa lähettäneestä yrityksestä. Tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti liikeidean disruptiivisuuteen (erottuu ja luo uuden liiketoimintamallin) ja skaalautuvuuteen, kansainvälistymispotentiaaliin sekä tiimin uskottavuuteen.

Startup -sarjan voittaja BroadBit Batteries kehittää energiatiheitä metallisia natriumakkuja. Tuomariston mukaan yrityksen tuotteella on valtava markkinapotentiaali ja se luo uusia mahdollisuuksia energia-alalla. Yrityksellä on vahvaa teknologiaosaamista ja toimiva liiketoimintamalli.

BroadBit Batteriesin akut voivat haastaa nykyiset litium-akut niin hinnassa, latausnopeudessa, turvallisuudessa.

Toimivien yritysten eli Start again -sarjan voittanut Volter kehittää puolestaan puuhakekäyttöisiä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksia. Tuomariston mukaan yrityksellä on premium-tuote, josta asiakkaat ovat myös valmiita maksamaan. Nykyistä liiketoimintamallia on mahdollisuus kehittää palveluliiketoiminnan suuntaan jo olemassa olevan pilvipalvelun ansiosta.

Kunniamaininnan saaneista startup-sarjan Neuro Event Labs tuottaa konenäköön ja koneoppimiseen pohjautuvaa epilepsiakohtausten etämonitorointia ja analysointia. Tuomariston mukaan Neuro Event Labs on osoittanut teknologiansa toimivaksi ja sillä on jo olemassa olevia asiakkaita.

Vuonna 2015 perustetulla Neuro Event Labsilla on innovatiivinen ratkaisu todelliseen ongelmaan ja teknologialla on paljon soveltamismahdollisuuksia. Eilisessä Kasvu Open Karnevaalissa myös yleisö äänesti Neuro Event Labsin parhaaksi yritykseksi.

Uusi Kasvu Open kausi avattu

Eilen avattiin myös haku uuteen Kasvu Open -kisaan. Ensi vuoden aikana 450 yrityksellä on mahdollisuus päästä mukaan Kasvu Openin sparraukseen alueellisiin ja/tai toimialakohtaisiin Kasvupolkuihin. Yrittäjä voi joko hakea suoraan mukaan sparraukseen tai osallistua starttikiertueelle kuulemaan lisää Kasvu Openista.

LISÄÄ: Kasvu Open (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!