Virtuaalitodellisuus tulee autoteollisuuteen

Volkswagen kehittää virtuaalitodellisuuden ratkaisuja tuotanto- ja logistiikkatoimintaan. Yhtiön mukaan VR-silmikot ja ohjaimet mahdollistavat uudenlaiset yhteydet esimerkiksi Tsekissä sijaitsevasta logistiikkahallista autojen tuotantoon Wolfsburgissa.

Volkswagenilla on kehitetty tuotantoon ja logistiikkaan virtuaalitodellisuussovelluksia, joiden avulla osallistujat voivat tavata virtuaalisesti yhteisessä VR-huoneessa.  Testivaiheen jälkeen Volkswagen-konserni on nyt ensimmäinen autonvalmistaja, joka kehittää VR-ratkaisuaan taiwanilaisvalmistaja HTC:n VIVE-VR-järjestelmällä.

”Virtuaalitodellisuus luo ihanteelliset olosuhteet merkistä ja paikasta riippumattomalle yhteistyölle”, sanoo Jasmin Müller Audi Brand Logisticsilta.  Yhdessä konsernikollegoidensa kanssa hän on suunnittelut logistiikkakoulutuksia, luoneet virtuaalisia ympäristöjä työryhmille ja vaihtaneet esimerkkejä virtuaalitodellisuuden parhaista käytännöistä.

Innoactiven Digital Reality Hub.

Startup-yritys Innoactiven kanssa toteuttu Digital Reality Hub (kuvassa) yhdistää kaikki VR-sovellukset, käyttäjät ja työkalut yhdelle alustalle.

Kaikilla autonvalmistajan työntekijöillä on pääsy kaikkiin olemassa oleviin VR-elementteihin sekä olemassa oleva tieto alustan kautta, kertoo Volkswagenin It-osaaja Dennis Abmeier.

’’Näin mahdollistetaan sen, että erilliset yksiköt voivat toteuttaa nopeasti uusia käyttötapauksia, liikkua yhdessä VR-sovelluksessa ja suunnitella uusia työnkulkuja interaktiivisesti’’, Abmeier vakuuttaa.

Logistiikkaryhmän Mathias Synowski kuvaa puolestaan virtuaalitodellisuusratkaisujen tuomaa lisäarvoa. Hänen mukaansa uuden VR-teknologian käyttöönotto on tärkeä askel kohti tulevaisuuden autoteollisuuden verkottunutta digituotantoa.

”Voimme jatkossa olla virtuaalisesti osallistua työryhmiin ja tukea virtuaalisesti toisen konsernibrändin asiantuntijoilta. Tämä tekee tiimityöstämme paljon helpompaa ja säästää myös paljon aikaa”. Synowski sanoo.

LISÄÄ: Virtuaalitodellisuus Volkswagenin tuotannossa ja logistiikassa (LINKKI, video)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!