Dimecc: Kohti globaalin innovaation huippua

Tutkimusyhteisö Dimeccin vuosiseminaari lähti maanantaina vauhdikkaasti liikkeelle, kun Rolls-Roycen teknologiajohtaja Sauli Eloranta maalasi Suomen teollisuuden merkittävimmän innovaatiotoimijan tulevaisuutta. Elorannan mukaan Dimeccin yritykset muodostavat globaalistikin ainutlaatuisen digiajan ekosysteemin.

”Tulevaisuus on digitaalinen ja alustatalous nousee yhä keskeisemmäksi. Ja juuri Dimeccin yrityksillä on kaikki edellytykset globaalin innovaation huipulle. Dimecc on teollisen innovaation yhtenäisin ja luotetuin kumppani,” totesi  Rolls-Roucen Sauli Eloranta Turussa lähes 200 johtavan teollisuusvaikuttajan edessä.

Eloranta ja Rolls-Royce ovat vahvasti mukana Dimeccin johtamassa One Sea -ekosysteemissä, jossa johtavat suomalaiset ja kansainväliset yritykset kehittävät autonomista meriliikennettä kuten itseohjautuvia laivoja.

Keinoäly on keskiössä, muttei koko totuus. ”Keinoäly on aivan keskeinen elementti kokonaisten tuotannonalojen kuten esimerkiksi autoteollisuuden disruptioissa. Siksi keinoäly on väistämättä myös Dimeccin keskiössä 2025”, arvioi Eloranta lähivuosien kehitystä.

’’Toisaalta pitää muistaa, että valtaosa yritysten toiminnasta on ja pysyykin muualla kuin keinoälyssä, sen muun toiminnan yhteydet keinoälyn mahdollisuuksiin vaan täytyy ottaa lisääntyvässä määrin huomioon’’, Eloranta sanoi.

10. vuosipäiväänsä viettävän Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmala pitää arvossa Elorannan visiota. ”Ei ole mitään syytä, miksi emme onnistuisi. Olemme Euroopan tehokkain innovoija niin numeroiden kuin laadullistenkin arvioiden valossa. Menestymme johtamalla muutosta”, kiteyttää Kulmala näkemyksensä tutkimusyhteisön onnistumisesta jatkossakin.

TAUSTAA:

Dimeccin omistaa 70 suomalaista ja Suomessa toimivaa huippuyritystä, korkeakoulua ja tutkimuslaitosta. Mukana on osaaminsta niin valmistavan kuin digitaalisenkin teollisuuden parista sekä yrityksistä että akateemisesta tutkimuksesta. Dimeccin tautsalla ovat aiemmat  koneteollisuuden Fimecc ja it-teollisuuden Tivit.

Kuva: Rolls-Roycen teknologiajohtaja Sauli Eloranta visioi Dimeccille globaalisti keskeistä innovoijaroolia 2025. Kuva: Jussi Seppälä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!