Danfoss ostaa lappeenrantalaisyrityksen

Sähkötekniikkaa valmistava Danfoss ostaa  jo toisen suomalaisen tekniikkayrityksen. Kolme vuotta sitten tanskalaiset ostivat taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin. Nyt hankinta kohdistuu Lappeenrannassa toimivaan Visedoniin. Yritys valmistaa sähköisiä voimalinjoja.

Visedo-voimansiirtoyksiköt soveltuvat hybridi- ja sähköjärjestelmille, joiden tehoalue on 30 – 2000 kW. Kaupan myötä lappeenrantalaisyritys integroidaan Danfossin Power Solutions -liiketoimintasegmenttiin.

Kauppaan kuuluvat kaikki Visedon tytäryhtiöt maailmalla sekä suunnittelu- ja valmistuspaikka, joka sijaitsee Lappeenrannassa.

Kauppa kertoo Visedon ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston välille rakentuneen tietämyksen ja huippuosaamisen kovasta tasosta. Visedo on perustettu vuonna 2009.

’’Olemme iloisia, että tarina jatkuu ja kauppa tuo lisää investointeja koko alueelle’’, Visedon hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö vakuuttaa.

Danfossin strategiana on ollut aiemminkin tehdä yrityskauppoja kasvun mahdollistamiseksi. ”Uusien innovatiivisten tekniikoiden hankinta on tärkeässä osassa”, sanoo Danfossin toimitusjohtaja Kim Fausing.

LISÄÄ: Visedon tiedote (LINKKI) sekä Kauppalehden (LINKKI) ja Ylen uutinen (LINKKI). Linkki Uusiteknologia.fi:n aiempaan uutiseen (26.6.2017) Sisu-Auton ja Visedon yhteistyöstä  (LINKKI).