Viestintävirasto: Reaper-bottiverkko saastuttaa IoT-laitteita

Viestintävirasto varoittaa Reaper-nimisestä haittaohjelmasta, joka voi saatuttaa verkkoon kytkettyjä IoT-laitteita. Tartunnan saaneita kotireitittimiä ja IP-kameroita liittyvät voidaan käyttää bottiverkon kautta esimerkiksi palvelunestohyökkäysten tekemiseen.

Viestintäviraston mukaan ei toistaiseksi ole suomalaisiin laitteisiin kohdistuneita tartuntoja. Reaper on hieman Miraita muistuttava bottiverkko, jonka leviämistä on seurattu maailmalla jo parisen viikkoa.

Haittaohejlma leviää paitsi arvailemalla tyypillisiä laitteiden oletussalasanoja, myös hyödyntämällä päivittämättömissä laitteissa olevia haavoittuvuuksia.

LISÄÄ: Viestintäviraston tiedote (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!