Digitekniikka siivitti kansainvälisyyspalkinnoille

Tasavallan presidentin kansainvälistymisen Suomi 100 -juhlavuoden erikoispalkinnon sai metsäkonevalmistaja Ponsse ja kasvuyrityksistä oululainen, digitaalisia lukitusjärjestelmiä kehittävä iLoq. Tulokasyrityksen palkinnon sai äänieristettyjä puhelu- ja neuvottelutiloja valmistava tamperelainen Framery. Yhteisöistä palkinto myönnettiin kansalliselle yksityissijoittajayhdistykselle FiBAN ry:lle.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyneille yrityksille ja yhteisöille. Presidentti myöntää palkinnon vuosittain Team Finland -johtoryhmän esityksestä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi kansainvälistymispalkinnot torstaina kolmelle yritykselle ja yhdelle yhteisölle.

Palkituista metsäkonevalmistaja Ponssen kasvutarina heijastelee Suomen kasvua maa- ja metsätalousmaasta digitalisaatiota ja biotaloutta hyödyntäväksi tietoyhteiskunnaksi unohtamatta syvälle metsään ulottuvia juuria sekä yhteisöstä huolen pitämistä.

’’Olemme äärimmäisen ylpeitä ja nöyriä saamastamme tunnustuksesta. Tämä on erittäin suuri asia meille ponsselaisille ja samalla koko toimialalle’’, Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén kiittää.

Uusin digitekniikka siivittää kaikkia muitakin palkittuja. Hyvä esimerkki on oululainen iLoq, joka on tehnyt mekaanisille lukoille saman mitä digikamerat tekivät valokuvaukselle.

Yritys on muuttanut mekaanisen lukituksen digitaaliseksi pääsyoikeuksien hallinnaksi ilman, että lukkoja tarvitsee vaihtaa tai sarjoittaa.

iLoqin lukkopesän rakenne.

Uusin innovaatio on matkapuhelimella toimiva digitaalinen lukitus- ja hallintajärjestelmä, joka saa tarvittavan virran matkapuhelimesta langattomasti.

”Toimme 10 vuotta sitten markkinoille maailman ensimmäisen ja edelleenkin ainoan omavoimaisen elektronisen lukitusjärjestelmän, joka saa tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä”. kertoo iLoqin toimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

”Uusien tuotteiden myötä olemme pystyneet vahvistamaan asemaamme omavoimaisen lukituksen edelläkävijänä maailmassa’’, kertoo Hiltunen.

Tamperelainen palkittu Framery tarjoaa ratkaisua erikoistiloilla meluongelmiin avo- ja monitoimitilatoimistoissa. Framery oli ensimmäinen yritys maailmassa, joka keskittyi henkilökohtaisia puheluita ja työskentelyä varten tehtyjen akustisten koppien kehittämiseen ja valmistamiseen sisätiloihin.

Yhteisöistä palkittuun yksityissijoittajayhdistys FiBANin verkostoon kuuluu yli 600 hyväksyttyä sijoittajajäsentä ympäri Suomea. Viime vuonna jäsenet sijoittivat 53 miljoonaa euroa yli 300 suomalaiseen kasvuyritykseen. FiBAN toimii linkkinä potentiaalisten sijoituskohteiden ja start up -sijoittajien välillä.

LISÄÄ: Aiemmat tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon* saaneet, vuosina 1967-2016 (LINKKI)

*Tunnettiin vuosina 1967-1998 nimellä ”tasavallan presidentin vientipalkinto”.

Kuvat: Valmistajat ja Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017