HUS esittelee virtuaalista terveysteknologiaa

Helsingin Biomedicumiin avattiin syyskuussa virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laboratorio, jossa terveydenhuollon ammattilaiset ja muu yleisö ovat päässeet kokeilemaan potilaiden kuntoutukseen, leikkauksiin ja kuvantamisiin räätälöityjä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovelluksia.

Keskus mahdollistaa suomalaisten virtual reality- ja lisätyn todellisuuden mixed reality -yritysten esitellä terveydenhuollossa jo testauksessa olevia sovelluksia.

’’Tämä mahdollistaa sen, että hoitajat ja lääkärit voivat työn ohessa tai työpäivän jälkeen käydä tutustumassa tulevaisuuteen, sanoo projektinvetäjä Petra Havisalo.

Mukaan ovat päässeet niin terveysteknologian startup- kuin kasvuyrityksiäkin, kunhan heiltä on löytynyt into kehittää virtuaalitodellisuussovelluksia palvelemaan potilasta ja hoitohenkilökuntaa yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Kuntayhtymä HUS haluaa olla vahvasti mukana tekoäly- ja virtual reality -projekteissa. ’’Olen vakuuttunut, että jo nyt meneillään olevista piloteista nousee terveysteknologisia ratkaisuja hoitohenkilökunnan käyttöön ja potilaita auttamaan, sanoo HUS:n kehittämisjohtaja Visa Honkanen.

Kuva: HUS VR Labin projektinvetäjä Petra Havisalo. Kuvaaja HUS/Kimmo Räisänen.

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017