Tässä vaihtoehto muoville

Tamperelainen Arctic Biomaterials tarjoaa perinteisille muoveille vaihtoehdoksi biopohjaisia sekä biohajoavia komposiittimateriaaleja. Yrityksellä on terveysyritysten lisäksi yhteistyötä muun muassa kulutuselektroniikan, lelujen ja huonekalujen valmistajien kanssa.

Arctic Biomaterials lähestyy kiertotaloutta uudesta kulmasta. ’’Yrityksen juuret eivät löydy kiertotaloudesta, vaan lääketieteelle kehitetyistä, biohajoavista implanttimateriaaleista’’, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Tomi Kangas.

Uudenlaisen yrityksen kehittämästä komposiittimateriaalista tekee biohajoava lasikuitu, jolla biopolymeerejä vahvistetaan. Materiaali on vaihtoehto perinteisille öljypohjaisille muoveille, sen ominaisuudet mahdollistavat käytön vaativissakin teknisissä toteutuksissa.

Uusi ABM-materiaali on vaihtoehto öljypohjaiselle muoville, sen ominaisuuksiin voidaan tuoda esimerkiksi korkean lämpötilan- tai mikronkestävyyttä. Yrityksen mukaan  komposiitin biohajoavuus on testattu ulkopuolisten tahojen toimesta.

’’Materiaalin voi hävittää kuten öljypohjaiset muovit. Lisäksi sen voi hävittää teollisen kompostoinnin avulla jolloin kiertotalous toteutuu’’, Artic Biomaterialsin Kansas sanoo.

LISÄÄ: Artic Biomaterials Oy (LINKKI)