Huawei esitteli tekoälyä ja Suomen tutkimustaan

Tietoliikenneyritys Huawei kokosi eilen eurooppalaisia hitec-lehtien toimittajia kuulemaan yhtiön uusista teknologioista ja tutkimuksesta. Suomen tutkimustoimintojen lisäksi Huawein David Kim kertoi Huawein muustakin verkko- ja tekoälytutkimuksesta.

Huawei panostaa tekoälytutkimukseen voimalla. Yritys esitteli äskettäin uuden Mate 10 -kännykän, jonka Kirin 970 -piirisarjaan on upotettu oma tekoälyn laskentaosuus. Lisäksi yritys on tuonut uuden Androidin päälle sijoitettuun EMUI 8.0-ohjelmistoon tekoäly-ominaisuuksia.

Huawein Suomen tutkimusjohtaja Mikko Tervo.

Laitepohjaisen tekoälyratkaisun lisäksi yritys panostaa pilvipalveluiden hyödyntämiseen. Yritys uskoo tällaisen piiri+pilvi-toteutuksen olevan pelkää verkon tekoälyä parempi ja tehokkaampi ratkaisu.

Huawei esitteli eilen lehdistölle myös Helsingin tutkimuskeskustaan, jossa tehdään kännykkätutkimuksen lisäksi uusien tekniikoiden ja materiaalien testauksia.

Huawein Ruoholahden tutkimuskeskuksessa voidaan tehdä esimerkiksi elektroniikan kestävyysmittauksia, puhelimien antennimittauksia ja mekanisen kestävyyden testausta.

Tänään yritys esittelee kansainväliselle lehdistölle Tampereen yksikköään, jossa keskitytään kameratekniikoiden ja virtuaalitekniikoiden kehittämiseen.  ”Suomessa keskitytään enemmän juuri kännykkätekniikoiden tutkimukseen”, kertoi Suomen tutkimusjohtaja Mikko Tervo (kuvassa).

Suomessa on Huawein Suomen verkkotutkimuksen Kari Leppäsen mukaan kymmenen henkilöä, jotka tekevät Huawein Ruotsin yksikön kanssa 5G-verkkokehitystä. Yritys on mukana aktiivisesti myös Tekesin ja VTT:n tutkimusprojekteissa.

Suomessa Huawei aloitti vuonna 2008 ja työllistää tällä hetkellä yli 340 henkeä. Kiinassa ja muualla maailmassa Huawei työllistää yli 90 000 tutkimusinsinööriä. Vuonna 1987 perustettu Huawein pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017