IoT Wreckathon: Nixu yrittää hakkeroida Koneen hissin kyberturvatapahtumassa

Suomalainen Nixu pyrkii testimielessä hakkeroimaan hissin toimintaa huomenna järjestettävässä IoT- kyberturvallisuustapahtumassa. Mukana on myös suomalainen hissivalmistaja Kone tuotekehitysjoukkoineen. Tapahtumassa testaan IoT-ominaisuudella varustetun hissin kyberturvallisuutta.

Nixu käynnistää huomenna uudenlaisen Nixu Wreckathon -tapahtumakonseptin. Ensimmäinen Nixu Wreckathon järjestetään torstaina ja perjantaina 9.-10.11.2017.

Tapahtumassa yritykset voivat arvioida tuotteidensa ja palvelujensa turvallisuuden sekä perehtyä käytännössä tuotteiden penetraatiotestaukseen ja integroituun turvallisuus- ja tietosuojakonseptiin. Uuden hackathon-tapahtuman tarkoituksena on parantaa turvallisuuskulttuuria esineiden Internetissä ja esitellä tapoja suojata IoT-tuotteet. Kaikki tämä käydään läpi 30 tunnissa.

Ennsimmäisessä tapahtumassa hissivalmistaja Kone ja Nixu testaavat yhdessä IoT-ominaisuudella varustetun hissin kyberturvallisuutta.  Yhtiö hyödyntää IoT-alustoja ja muita kehittyneitä teknologioita, joilla tuodaan hissit ja liukuportaat älykkäiden palveluiden piiriin.

Kyberturvallisuus on tärkeää yhtiölle, joka hyödyntää näin suurta datamäärää ja jolle turvallisuus on ratkaisevan tärkeää. Nixun IoT Wreckathon kiinnostaa siksi. “Osallistumalla tuotekehittäjämme saavat tilaisuuden tutustua hakkereiden ajattelutapaan”, Koneen tietoturvajohtaja Johan Boije kertoo.

Myös Nixulle Koneen osallistuminen on tärkeää. “Odotamme innolla sitä, että voimme myötävaikuttaa Koneen uusien hissien kyberturvallisuuteen”, Nixun teollisen Internetin tietoturvapalvelujen johtaja Aleksandr Värä kertoo.

LISÄÄ: Nixu IoT Wreckathon (LINKKI)

8.11.2017 Päivitetty otsikkoa tapahtumalla